centrum_panorama2020
Polisen kommer framöver att stå i Märsta centrum med sin husbil.Foto: Polisen/Facebook

Polisens mobila kontor flyttar till Märsta Centrum

Polisens mobila kontor flyttar från Sätuna till Märsta Centrum i höst och vinter: - Skälet till att vi nu är i Märsta centrum istället för Sätuna torg är vi gjort bedömningen att folk har lättare att ta sig tid när de är i centrum. Vi har redan märkt att fler kommer fram och pratar, säger Jonas Junered, kommunpolis i Sigtuna kommun, till kommunens facebooksida.

centrum_artikel

Under drygt ett års tid har Polisen i Stockholm Nord rullat runt i en mobil husbil på olika platser i Sollentuna, Väsby och Sigtuna. I Märsta har den mest stått som fast plats på Sätuna Torg. Men nu meddelar kommunpolisen Jonas Junered att man flyttar till Märsta Centrum på torsdagar kl. 17-19:
– Det är en chans för oss att möta kommuninvånarna. Skälet till att vi nu är i Märsta centrum istället för Sätuna torg är vi gjort bedömningen att folk har lättare att ta sig tid när de är i centrum. Vi har redan märkt att fler kommer fram och pratar, säger Jonas Junered till Sigtuna kommuns facebooksida.

Jonas berättar att man får många olika frågor, vissa vill he tips eller ställer frågor om hur de jobbar eller något som de har upplevt. Polisen hade tidigare i oktober även en medborgardialog i Valsta som blev välbesökt.

connys_helsida
marina_helsida
sommarlov_helsida
defacto_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studeravidare_helsida
kcbygg_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

speedy_helsida
studenten2020_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

studeravidare_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
speedy_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sommarlov_outsider