bostadsformedling
Foto: Daniel Iskander

Polisen varnar: Risk för stölder av bildelar och takboxar

Polisen i lokalpolisområde Sollentuna uppger att bilstölderna är fortsatt frekventa i hela området där Sigtuna ingår.

centrum_artikel

I ett utskick till Grannsamverkarna i Sigtuna kommun uppmanar man allmänheten att vara uppmärksamma på att det förekommer bildelsstölder i hela lokapolisområdet. Det senaste åren har ett flertal personer lagförts för bildelsstölder, bland annat i Sigtuna kommun.

Polisen uppmanar allmänheten att aldrig förvara nyckeln i närheten av entredörren då en länkad signal är en av metoderna för att ta sig in i bilen. Stölderna sker vanligtvis när bilen står parkerad hemma.

Samtidigt är även säsongen för takstölder här och det har skett flertal stölder i lokalpolisområdet. Bästa skyddet för att undvika stöld är helt enkelt att ta bort den, i annat fall ska man se till att inte förvara något i den. Det är dock själva boxen som tjuvarna är ute efter.

connys_helsida
centrum_helsida2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
studeravidare_helsida
2020_helsida
brobygget_midgard_outsider
nrh
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider