halloween_centrum
Bilar av årsmodell mellan 2004-2009 är av intresse för liganFoto: Daniel Iskander

Polisen varnar för stölder: De slår till när som helst

Polisen varnar för ligor som stjäl äldre bilars katalysatorer i hela regionen.

centrum_artikel

Polisen i Region Stockholm meddelar att det i år skett en kraftig ökning av stölder från bilar i form av katalysator eller partikelfilter. Fram till mitten av september har det anmälts hela 1323 stölder i regionen, att jämföra med 38 för motsvarande period förra året.
– Bildelar har varit på tapeten ett tag, men just nu ser vi en trend med en otrolig ökning i just katalysatorer. Det rör sig främst om äldre bilmodeller från 2004-2009, säger Jörgen Karlsson, samordnare för brottsförebyggande arbete i polisområde Stockholm nord.

Det går snabbt när personerna slår till, cirka 30 sekunder. Man är inriktade på bilar av modeller 2004-2009. Den ena hissar upp bilen på en domkraft så att den andra kan komma under och rycka loss katalysatorn. Därefter sätter de sig snabbt i bilen och åker iväg.

Polisen uppmanar allmänheten att vara på sin vakt och uppmärksamma. Notera registreringsnummer, tidpunkt och signalement om du ser något misstänkt.
– De slår till vart som helst, när som helst. Det kan vara mitt på ljusa dagen och se ut som att någon bara meckar med sin bil. Vi är beroende av tips från allmänheten för att lagföra skyldiga och kunna lämna tillbaka upphittat stöldgods, säger samordnare Jörgen Karlsson.

happyhomes_sommar2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

mp_host_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

bostad_helsida
connys_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

defacto_helsida
dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider