budget_panorama
Bilar av årsmodell mellan 2004-2009 är av intresse för liganFoto: Daniel Iskander

Polisen varnar för stölder: De slår till när som helst

Polisen varnar för ligor som stjäl äldre bilars katalysatorer i hela regionen.

centrum_artikel

Polisen i Region Stockholm meddelar att det i år skett en kraftig ökning av stölder från bilar i form av katalysator eller partikelfilter. Fram till mitten av september har det anmälts hela 1323 stölder i regionen, att jämföra med 38 för motsvarande period förra året.
– Bildelar har varit på tapeten ett tag, men just nu ser vi en trend med en otrolig ökning i just katalysatorer. Det rör sig främst om äldre bilmodeller från 2004-2009, säger Jörgen Karlsson, samordnare för brottsförebyggande arbete i polisområde Stockholm nord.

Det går snabbt när personerna slår till, cirka 30 sekunder. Man är inriktade på bilar av modeller 2004-2009. Den ena hissar upp bilen på en domkraft så att den andra kan komma under och rycka loss katalysatorn. Därefter sätter de sig snabbt i bilen och åker iväg.

Polisen uppmanar allmänheten att vara på sin vakt och uppmärksamma. Notera registreringsnummer, tidpunkt och signalement om du ser något misstänkt.
– De slår till vart som helst, när som helst. Det kan vara mitt på ljusa dagen och se ut som att någon bara meckar med sin bil. Vi är beroende av tips från allmänheten för att lagföra skyldiga och kunna lämna tillbaka upphittat stöldgods, säger samordnare Jörgen Karlsson.

connys_helsida
kkdk_helsida
happyhomes_sommar2020
fixa_laddplats_helsida
defacto_helsida
personal_sandstrom_helsida
skanela_event_helsida
landsbygdsdag
2020_helsida
corner_helsida
boisigtuna
centrum_helsida2020
personal_outsider
laddplats_out
speedy_vinter2020_outsider
kkdk_outsider
budget_outsider
corner_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
meko_outsider
centrum_sommar_out
outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
skanela_event_outsider