defacto_pan2020
Bilar av årsmodell mellan 2004-2009 är av intresse för liganFoto: Daniel Iskander

Polisen varnar för stölder: De slår till när som helst

Polisen varnar för ligor som stjäl äldre bilars katalysatorer i hela regionen.

centrum_artikel

Polisen i Region Stockholm meddelar att det i år skett en kraftig ökning av stölder från bilar i form av katalysator eller partikelfilter. Fram till mitten av september har det anmälts hela 1323 stölder i regionen, att jämföra med 38 för motsvarande period förra året.
– Bildelar har varit på tapeten ett tag, men just nu ser vi en trend med en otrolig ökning i just katalysatorer. Det rör sig främst om äldre bilmodeller från 2004-2009, säger Jörgen Karlsson, samordnare för brottsförebyggande arbete i polisområde Stockholm nord.

Det går snabbt när personerna slår till, cirka 30 sekunder. Man är inriktade på bilar av modeller 2004-2009. Den ena hissar upp bilen på en domkraft så att den andra kan komma under och rycka loss katalysatorn. Därefter sätter de sig snabbt i bilen och åker iväg.

Polisen uppmanar allmänheten att vara på sin vakt och uppmärksamma. Notera registreringsnummer, tidpunkt och signalement om du ser något misstänkt.
– De slår till vart som helst, när som helst. Det kan vara mitt på ljusa dagen och se ut som att någon bara meckar med sin bil. Vi är beroende av tips från allmänheten för att lagföra skyldiga och kunna lämna tillbaka upphittat stöldgods, säger samordnare Jörgen Karlsson.

meko_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider