arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander

Polisen varnar för stölder av takbox och bildelar

Polisen i Stockholm Nord varnar bilägare i kommunen för stölder av takboxar och bildelar.

centrum_pask

Organiserade nätverk är ute efter takboxar, innehållet i boxarna är av mindre betydelse utan det är själva boxen som ligorna är ute efter enligt Polisen. Det är ett problem i hela Lokalpolisområde Sollentuna och man uppmanar bilägare att plocka bort boxen från bilen när man är klar med den.

Ett fortsatt problem är stölder av bildelar, det är lyxbilar som är utsatta och oftast så sker stölden genom att tjuven fångar upp nyckelns signal som länkas vidare till bilen som öppnas upp. Polisen uppmanar att man inte förvarar nyckel innanför entredörren utan längre in i bostaden, helst i en plåtburk eller inlindad i folie så att signalen inte kan fångas upp.

ica_pask
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
centrum_pask_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

sigtunavatten_standard

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

bonava_helsida
happyhomes_2019

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

valsta_utveckling

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

defacto_helsida