arlandagolf_pan_aug
Audi- och BMW-ägare varnas för inbrott i bilar. Foto: Daniel Iskander

Polisen varnar BMW- och Audiägare

Flera stölder av rattar med airbag har stulits från bilar med BMW och Audi senaste veckorna: - Natten mot 21:a mars var det sju inbrott enbart i Märsta, säger en poliskälla till märsta.nu

marstakalaset_artikel

Efter den senaste tidens stölder ur BMW och Audibilar varnar nu Polisen i Stockholms län ägarna för att vara uppmärksamma samt göra det svårare för tjuven. Natten mot 21:a mars skedde sju stölder bara i Märsta ur dessa bilmärken. I Norrort rör det sig om 770 bilinbrott där BMW-delar stulits bara hittills i år.

Polisen tror att det handlar om organiserade ligor, även Volvo är drabbat. Ligorna opererar i hela landet men främst är det bilägare i storstadsområden som drabbats. En ratt med airbag kan vara värd ca 30 000 kronor och säljs utomlands för att monteras i krockskadade bilar.
– Air-bags och rattar är den vanligaste bildelen som stjäls, men det förekommer även stölder av instrumentpaneler, aluminiumfälgar och backspeglar, säger Håkan Carlsson, chef för polisens nationella tranportsäkerhetsgrupp, i ett pressmeddelande.

arlanda_golf_juli

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

marstakalas_helsida
defacto_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
sommar_centrum
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

colorama_april2
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
colorama_april
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
connys
sportfiske_sommar