bovard_sh
Audi- och BMW-ägare varnas för inbrott i bilar. Foto: Daniel Iskander

Polisen varnar BMW- och Audiägare

Flera stölder av rattar med airbag har stulits från bilar med BMW och Audi senaste veckorna: - Natten mot 21:a mars var det sju inbrott enbart i Märsta, säger en poliskälla till märsta.nu

rosta_sigtuna2

Efter den senaste tidens stölder ur BMW och Audibilar varnar nu Polisen i Stockholms län ägarna för att vara uppmärksamma samt göra det svårare för tjuven. Natten mot 21:a mars skedde sju stölder bara i Märsta ur dessa bilmärken. I Norrort rör det sig om 770 bilinbrott där BMW-delar stulits bara hittills i år.

Polisen tror att det handlar om organiserade ligor, även Volvo är drabbat. Ligorna opererar i hela landet men främst är det bilägare i storstadsområden som drabbats. En ratt med airbag kan vara värd ca 30 000 kronor och säljs utomlands för att monteras i krockskadade bilar.
– Air-bags och rattar är den vanligaste bildelen som stjäls, men det förekommer även stölder av instrumentpaneler, aluminiumfälgar och backspeglar, säger Håkan Carlsson, chef för polisens nationella tranportsäkerhetsgrupp, i ett pressmeddelande.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

happyhomes_2019
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

bonava_maj_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

moderaternamaj
rosta_sigtuna2
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

v_eu_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

nationaldag_helsida
varfest_helsida
nationaldag_helsida
mp_eu
sh_bovard_out
oppning_outsider
connys
colorama_april
nrh
mp_eu_outsider
sh_oppet
v_eu
fme_outsider
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna
sap_outsider_eu
defacto_outsider
nationaldag_out
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider