liber_pan
Foto: Polisen

Polisen utfärdar digitala böter

Förra veckan genomförde polisen en Nationell trafiksäkerhetsvecka och i samband med den skrev man ut digitala böter direkt på plats istället för skriftliga.

fraga_liberalerna

Polisen har börjat utfärda digitala böter istället för skriftliga, detta testades i samband med den nationella trafiksäkerhetsveckan som var förra veckan. Polisen använder en app för att skriva ut böterna som skriftligen skickas hem till den som det berör. Arbetssättet effektiviserar processen och frigör tid för polisen, de får även möjlighet att göra fler kontroller.

Appen används till olika typer av ordningsböter, men främst trafikbrott. Till sommaren ska samtliga poliser i landet ha tillgång till appen.
– Som ett resultat av att vi digitaliserat processen och därmed minskat den manuella hanteringen stärker vi även rättssäkerheten för den enskilda medborgaren. Det är också en fördel att domen registreras direkt i systemet och därmed blir synlig i belastningsregistret, säger Tony Härdin vid nationella operativa avdelningen.

meko_helsida
2020_helsida
kristina_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

julen_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kristina_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
julen_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
meko_outsider
nrh
manskold_outsider