arlandagk_panorama
Polisen satsar på extrakontroller denna vecka. Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen ska stoppa alkohol- och drogpåverkade i trafiken

Denna vecka har polisen extrakontroller med fokus på att hitta alkohol- och drogpåverkade personer: - Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

centrum_pask

Insatsen pågår denna vecka fram till 19:e mars med fokus på att hitta alkohol- och drogpåverkade personer i trafiken. I många olyckor med dödlig utgång eller skadade är förare alkohol- eller drogpåverkade. Polisen kommer att vara både synliga i trafikens och göra kontroller på de platser och tider då det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra. När man hittat personer så ska de erbjudas vård för att bryta sitt beteende och inte återfalla i brott.

Insatsveckan är gemensam i hela EU. Utöver fokus på nykterhet kollar polisen även säkerhetsbälte och att skyddsanordningar används korrekt samt att fordonets uppgifter stämmer. Du kan också hjälpa till genom att vägra åka med en onykter förare, hindra andra från att köra samt tipsa Polisen på 114 14 om du misstänker brott.

sigtunavatten_standard

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

fme_helsida
defacto_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

logistik_utbildning

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
valsta_utveckling

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

bonava_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

ica_pask
colorama_april2
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
fme_outsider
bonava_outsider
colorama_april
ridskola2019_outsider