defacto_pan2020
Polisen satsar på extrakontroller denna vecka. Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen ska stoppa alkohol- och drogpåverkade i trafiken

Denna vecka har polisen extrakontroller med fokus på att hitta alkohol- och drogpåverkade personer: - Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

Insatsen pågår denna vecka fram till 19:e mars med fokus på att hitta alkohol- och drogpåverkade personer i trafiken. I många olyckor med dödlig utgång eller skadade är förare alkohol- eller drogpåverkade. Polisen kommer att vara både synliga i trafikens och göra kontroller på de platser och tider då det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra. När man hittat personer så ska de erbjudas vård för att bryta sitt beteende och inte återfalla i brott.

Insatsveckan är gemensam i hela EU. Utöver fokus på nykterhet kollar polisen även säkerhetsbälte och att skyddsanordningar används korrekt samt att fordonets uppgifter stämmer. Du kan också hjälpa till genom att vägra åka med en onykter förare, hindra andra från att köra samt tipsa Polisen på 114 14 om du misstänker brott.

salong_elisabeth_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

festspec_corona_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider