defacto_pan
Polisen satsar på extrakontroller denna vecka. Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen ska stoppa alkohol- och drogpåverkade i trafiken

Denna vecka har polisen extrakontroller med fokus på att hitta alkohol- och drogpåverkade personer: - Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

banner_juni_artikel

Insatsen pågår denna vecka fram till 19:e mars med fokus på att hitta alkohol- och drogpåverkade personer i trafiken. I många olyckor med dödlig utgång eller skadade är förare alkohol- eller drogpåverkade. Polisen kommer att vara både synliga i trafikens och göra kontroller på de platser och tider då det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra. När man hittat personer så ska de erbjudas vård för att bryta sitt beteende och inte återfalla i brott.

Insatsveckan är gemensam i hela EU. Utöver fokus på nykterhet kollar polisen även säkerhetsbälte och att skyddsanordningar används korrekt samt att fordonets uppgifter stämmer. Du kan också hjälpa till genom att vägra åka med en onykter förare, hindra andra från att köra samt tipsa Polisen på 114 14 om du misstänker brott.

sigtunavatten_standard

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

banner_juni_helsida
sbrf_helsida
colorama_april2
midsommar_valsta_helsida
oppning_helsida
happyhomes_2019
fme_helsida
defacto_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
colorama_april
fme_outsider
connys
midsommar_valsta_outsider
sbrf_outsider
defacto_outsider
nrh
oppning_outsider
sh_oppet