moderat_sommar
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

centrum_artikel

I samband med skolstarten kommer det att vara kontroller utanför främst skolor där det råder 30-40 km/h. Insatsveckan är gemensam i hela EU och Polisen kommer att stå på lokala platser där det är allra viktigast att hålla hastigheten.
– Det finns en rimlig chans för en oskyddad trafikant att överleva en kollision med ett motorfordon i 30-40 kilometer i timmen. Vi vill att trafikmiljön utanför skolorna ska vara säker för våra barn och ungdomar och därför är det viktigt att alla respekterar hastighetsbegränsningarna, uppger Ursula Edström, trafikstrateg vid Polisen.

Om hastigheten på vägarna går ner med bara en kilometer i timmen skulle det spara 15 liv om året. Genom hastighetskontrollerna arbetar Polisen för att fler ska följa hastigheten.
– Även små hastighetsöverträdelser påverkar trafiksäkerheten och det vill vi uppmärksamma med trafikveckan, menar Ursula Edström.

marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
kaa_outsider