defacto_pan
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

I samband med skolstarten kommer det att vara kontroller utanför främst skolor där det råder 30-40 km/h. Insatsveckan är gemensam i hela EU och Polisen kommer att stå på lokala platser där det är allra viktigast att hålla hastigheten.
– Det finns en rimlig chans för en oskyddad trafikant att överleva en kollision med ett motorfordon i 30-40 kilometer i timmen. Vi vill att trafikmiljön utanför skolorna ska vara säker för våra barn och ungdomar och därför är det viktigt att alla respekterar hastighetsbegränsningarna, uppger Ursula Edström, trafikstrateg vid Polisen.

Om hastigheten på vägarna går ner med bara en kilometer i timmen skulle det spara 15 liv om året. Genom hastighetskontrollerna arbetar Polisen för att fler ska följa hastigheten.
– Även små hastighetsöverträdelser påverkar trafiksäkerheten och det vill vi uppmärksamma med trafikveckan, menar Ursula Edström.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

happyhomes_2019
sommar_centrum
arlanda_golf_juli
defacto_outsider
nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider