defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Polisen planerar åtgärder mot kriminaliteten

Det var inte bara kommunhuset som attackerades under det senaste dygnet, även polisen fick en bil förstörd i Valsta.

centrum_artikel

Det har varit en stökig kväll och natt i kommunen. Under söndagskvällen vandaliserades en polisbil i Valsta centrum, bilen fick fyra däck punkterade och bärgades bort från platsen. Enligt uppgift till redaktionen har en person gripits misstänk för brottet.

Under natten attackerades kommunhuset med någon form av vätska, brand uppstod utanför men brandkår släckte innan den spred sig in. Enligt Kriminalinspektör Martin Wallin kommer man att besluta om åtgärder framåt. Den bilbrand som inträffade på Strandvägen är troligtvis inte kopplad till attacken mot kommunhuset samt övriga bilbränder som inträffat.

Kontaktcenter kommer att hålla stängt i kommunhuset under dagen med anledning av attacken som rubriceras som försök till mordbrand.

centrum_helsida2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

meko_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
meko_outsider
nrh