centrum_panorama2020
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Polisen mobiliserar för att lösa grova rån i hemmen

Polisen i Stockholm Nord vidtar särskilda åtgärder för att komma tillrätta med det ökande antal bilrånen som skett i distriktet under hösten.

centrum_artikel

Ett flertal grova rån och bilrån har skett under hösten i Stockholm Nord rapporterar Mitt i Stockholm. Vanligt folk som rånas i sitt hem, vanligtvis för att gärningsmännen vill åt bilen. Det handlar om rån i bland annat grannkommunerna Väsby och Bro.

Det finns inga rapporterade fall i Sigtuna kommun och inte heller efterlysta bilar just nu via Larmtjänst. Men polisen vill ändå uppmärksamma allmänheten för tillvägagångssättet.
– Vi ser en ökning av den här typen av brott och det är jättestort problem, säger Jonas Lund, operativ samordnare vid Polisen i Järfälla.

Tillvägagångssättet är snarlikt enligt Mitt i; beväpnade gärningsmän eller med vapenliknande föremål rånar folk i hemmet på värdesaker och bilen som de sedan försvinner med. De är oftast ute efter lyxbilar som Mercedes, Audi eller BMW.
– I vissa fall skeppas bilarna utomlands eller så ser vi att bilarna används vid andra grova brott, uppger Jonas Lund.

Gemensamma utredningar pågår i de olika lokalpolisområdena och flera efter likheter i olika fall. Det har gjort frihetsberövanden men Jonas Lund vill inte gå in närmare på vilka ärenden de sitter häktade på.

studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
speedy_helsida
valvet_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

marina_helsida
stottasigtuna_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

defacto_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studeravidare_helsida
sommarlov_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marina_outsider
studeravidare_outsider
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
speedy_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider