defacto_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Polisen mobiliserar för att lösa grova rån i hemmen

Polisen i Stockholm Nord vidtar särskilda åtgärder för att komma tillrätta med det ökande antal bilrånen som skett i distriktet under hösten.

Ett flertal grova rån och bilrån har skett under hösten i Stockholm Nord rapporterar Mitt i Stockholm. Vanligt folk som rånas i sitt hem, vanligtvis för att gärningsmännen vill åt bilen. Det handlar om rån i bland annat grannkommunerna Väsby och Bro.

Det finns inga rapporterade fall i Sigtuna kommun och inte heller efterlysta bilar just nu via Larmtjänst. Men polisen vill ändå uppmärksamma allmänheten för tillvägagångssättet.
– Vi ser en ökning av den här typen av brott och det är jättestort problem, säger Jonas Lund, operativ samordnare vid Polisen i Järfälla.

Tillvägagångssättet är snarlikt enligt Mitt i; beväpnade gärningsmän eller med vapenliknande föremål rånar folk i hemmet på värdesaker och bilen som de sedan försvinner med. De är oftast ute efter lyxbilar som Mercedes, Audi eller BMW.
– I vissa fall skeppas bilarna utomlands eller så ser vi att bilarna används vid andra grova brott, uppger Jonas Lund.

Gemensamma utredningar pågår i de olika lokalpolisområdena och flera efter likheter i olika fall. Det har gjort frihetsberövanden men Jonas Lund vill inte gå in närmare på vilka ärenden de sitter häktade på.

defacto_helsida
ica_oktober
fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

happyhomes_2019
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

sigtunavatten_standard
colorama_april2
connys
nrh
defacto_outsider