centrum_tvaar
Som en del i trygghetsarbetet har Polisen en husbil som åker runt i Väsby och Sigtuna kommunFoto: Polisen/Facebook

Polisen: Minskad brottslighet

Polisen i Stockholm Nord meddelar att brottsligheten minskat i kommunerna Sollentuna, Väsby och Sigtuna sedan 2014 men att det kvarstår problem med narkotikaförsäljning i vissa områden.

centrum_tvaar

Polisen i Stockholm Nord meddelar att brottsligheten minskat i kommunerna Sollentuna, Väsby och Sigtuna sedan 2014 men att det kvarstår problem med narkotikaförsäljning i vissa områden.

Polisen uppger i ett pressmeddelande att brottsligheten i lokalpolisområde Sollentuna, Väsby och Sigtuna minskat sedan 2014, men utmaningar med narkotikaförsäljning i vissa området kvarstår, sedan i december har polisen haft en riktad insats mot just drogförsäljning i Valsta.
– Trots de utmaningar vi har haft har brottsligheten gällande rån, våld på allmän plats och inbrott minskat under 2018. Det ger oss ett kvitto på en effektiv brottsbekämpning där en bra samverkan med våra tre kommuner bidragit till positiva effekter, kommenterar lokalpolisområdeschef Emil Andersson.

Polisen konstaterar att det finns platser där det sker brott och att dessa oftast är samlingsplatser för ungdomar och kriminella nätverk.
– Även om det finns platser i de tre kommuner som lokalpolisområdet omfattar – Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna – som upplevs som otrygga har risken att utsättas för brott minskat. Det är en trend som vi ska fortsätta att hålla, fortsätter Emil Andersson.

Under 2019 kommer samverkan med kommunerna att fortsätta, det planeras för aktiviteter som man tror kommer att bidra till ännu bättre effekter gällande minskad brottslighet:
– I det arbetet har invånarna varit en viktig del i att berätta vad de anser är viktigt för att öka tryggheten. Vi vill gärna tacka alla er som har bidragit till att vässa vårt arbete, säger Emil Andersson.

lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

ridskola_2019_helsida
icavalsta_semlor
connys
arlandagolf
defacto_helsida
sangensemble

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

happyhomes_2019
banner_trerosor
sigtunavatten_standard

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

karby2
ridskola2019_outsider
sh_oppet
extravaganza_outsider