arlandagk_panorama
Som en del i trygghetsarbetet har Polisen en husbil som åker runt i Väsby och Sigtuna kommunFoto: Polisen/Facebook

Polisen: Minskad brottslighet

Polisen i Stockholm Nord meddelar att brottsligheten minskat i kommunerna Sollentuna, Väsby och Sigtuna sedan 2014 men att det kvarstår problem med narkotikaförsäljning i vissa områden.

banner_juni_artikel

Polisen i Stockholm Nord meddelar att brottsligheten minskat i kommunerna Sollentuna, Väsby och Sigtuna sedan 2014 men att det kvarstår problem med narkotikaförsäljning i vissa områden.

Polisen uppger i ett pressmeddelande att brottsligheten i lokalpolisområde Sollentuna, Väsby och Sigtuna minskat sedan 2014, men utmaningar med narkotikaförsäljning i vissa området kvarstår, sedan i december har polisen haft en riktad insats mot just drogförsäljning i Valsta.
– Trots de utmaningar vi har haft har brottsligheten gällande rån, våld på allmän plats och inbrott minskat under 2018. Det ger oss ett kvitto på en effektiv brottsbekämpning där en bra samverkan med våra tre kommuner bidragit till positiva effekter, kommenterar lokalpolisområdeschef Emil Andersson.

Polisen konstaterar att det finns platser där det sker brott och att dessa oftast är samlingsplatser för ungdomar och kriminella nätverk.
– Även om det finns platser i de tre kommuner som lokalpolisområdet omfattar – Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna – som upplevs som otrygga har risken att utsättas för brott minskat. Det är en trend som vi ska fortsätta att hålla, fortsätter Emil Andersson.

Under 2019 kommer samverkan med kommunerna att fortsätta, det planeras för aktiviteter som man tror kommer att bidra till ännu bättre effekter gällande minskad brottslighet:
– I det arbetet har invånarna varit en viktig del i att berätta vad de anser är viktigt för att öka tryggheten. Vi vill gärna tacka alla er som har bidragit till att vässa vårt arbete, säger Emil Andersson.

banner_juni_helsida

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

happyhomes_2019
oppning_helsida
midsommar_valsta_helsida
colorama_april2
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
fme_helsida
ica_valsta_choklad

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

connys
sbrf_outsider
colorama_april
ridskola2019_outsider
sh_oppet
fme_outsider
defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
sh_bovard_out
oppning_outsider
nrh