defacto_pan
Som en del i trygghetsarbetet har Polisen en husbil som åker runt i Väsby och Sigtuna kommunFoto: Polisen/Facebook

Polisen: Minskad brottslighet

Polisen i Stockholm Nord meddelar att brottsligheten minskat i kommunerna Sollentuna, Väsby och Sigtuna sedan 2014 men att det kvarstår problem med narkotikaförsäljning i vissa områden.

Polisen i Stockholm Nord meddelar att brottsligheten minskat i kommunerna Sollentuna, Väsby och Sigtuna sedan 2014 men att det kvarstår problem med narkotikaförsäljning i vissa områden.

Polisen uppger i ett pressmeddelande att brottsligheten i lokalpolisområde Sollentuna, Väsby och Sigtuna minskat sedan 2014, men utmaningar med narkotikaförsäljning i vissa området kvarstår, sedan i december har polisen haft en riktad insats mot just drogförsäljning i Valsta.
– Trots de utmaningar vi har haft har brottsligheten gällande rån, våld på allmän plats och inbrott minskat under 2018. Det ger oss ett kvitto på en effektiv brottsbekämpning där en bra samverkan med våra tre kommuner bidragit till positiva effekter, kommenterar lokalpolisområdeschef Emil Andersson.

Polisen konstaterar att det finns platser där det sker brott och att dessa oftast är samlingsplatser för ungdomar och kriminella nätverk.
– Även om det finns platser i de tre kommuner som lokalpolisområdet omfattar – Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna – som upplevs som otrygga har risken att utsättas för brott minskat. Det är en trend som vi ska fortsätta att hålla, fortsätter Emil Andersson.

Under 2019 kommer samverkan med kommunerna att fortsätta, det planeras för aktiviteter som man tror kommer att bidra till ännu bättre effekter gällande minskad brottslighet:
– I det arbetet har invånarna varit en viktig del i att berätta vad de anser är viktigt för att öka tryggheten. Vi vill gärna tacka alla er som har bidragit till att vässa vårt arbete, säger Emil Andersson.

icavalsta_julbanner
frisyr_december

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

sigtuna_funkis
sigtunavatten_standard

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

korpen_jan-feb
outsider
funkis_2
connys
nrh
banner_trerosor