defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Polisen kontrollerar nykterhet denna vecka

Denna vecka genomför Polisen en nationell trafiksäkerhetsvecka med fokus på nykterhet.

fraga_liberalerna

Polisen genomför kontroller i hela landet med fokus på nykterhet, det kommer alltså bli ett ökat antal nykterhetskontroller.
– Risken för en allvarlig eller dödlig trafikolycka mångfaldigas när alkohol eller droger är inblandade. Målet är att genom synliga kontroller förebygga brott och minimera antalet onyktra förare på våra vägar, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen

En tredjedel av de som omkommit de senaste tre åren har gjort det i en alkohol- eller drogrelaterad olycka enligt Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen. Risken för att dö eller bli svårt skadad i trafiken ökar dramatiskt om det är alkohol eller droger inblandat både för dig själv som förare och andra i trafiken.

Om polisen i samband med kontrollerna uppräcker en berusad förare så kommer denne att erbjudas kontakt med vården enligt metoden SMAIDT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) vilket är ett samarbete mellan olika myndigheter för att erbjuda stöd till misstänkta rattfyllerister. Inom 24 timmar är tanken att de ska få ett samtal från vården.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
manskold_helsida
kkdk_helsida
helsida
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
centrum_sommar_out
budget_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
outsider