defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Polisen kontrollerar nykterhet denna vecka

Denna vecka genomför Polisen en nationell trafiksäkerhetsvecka med fokus på nykterhet.

Polisen genomför kontroller i hela landet med fokus på nykterhet, det kommer alltså bli ett ökat antal nykterhetskontroller.
– Risken för en allvarlig eller dödlig trafikolycka mångfaldigas när alkohol eller droger är inblandade. Målet är att genom synliga kontroller förebygga brott och minimera antalet onyktra förare på våra vägar, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen

En tredjedel av de som omkommit de senaste tre åren har gjort det i en alkohol- eller drogrelaterad olycka enligt Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen. Risken för att dö eller bli svårt skadad i trafiken ökar dramatiskt om det är alkohol eller droger inblandat både för dig själv som förare och andra i trafiken.

Om polisen i samband med kontrollerna uppräcker en berusad förare så kommer denne att erbjudas kontakt med vården enligt metoden SMAIDT (Samverkan mot alkohol och droger i trafiken) vilket är ett samarbete mellan olika myndigheter för att erbjuda stöd till misstänkta rattfyllerister. Inom 24 timmar är tanken att de ska få ett samtal från vården.

ridskola2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

nrh
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider