nationaldag_pan
Foto: Insändarbild

Polisen inleder förundersökning om mordbrand

Polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand efter branden i ett flerbostadshus på Odensalavägen.

Vid 15.30-tiden larmades brandkår till ett flerbostadshus på Odensalavägen i Norrbacka. När man kommer fram är det kraftig rökutveckling och det brinner för fullt i taket. Spridningen är dramatisk och hela taket blir snabbt övertänt.

Svart rök syns över stora delar av Märsta i eftermiddagsrusningen. Det omfattande släckningsarbetet pågick i flera timmar och vid 20-tiden var det fortfarande brandkår på plats för att släcka. Ingen person har skadats meddelar brandkåren. Man har inlett enförundersökning gällande mordbrand då man inte vet hur branden startat. När det är möjligt ska en teknisk undersökning genomföras.

Det är inte första gången ett hus på Norrbacka brinner. För två år sedan inträffade även en omfattande brand på Norrbackavägen där en hel fastighet förstördes.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

logistik_sigtuna_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
connys_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

retro_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
nationaldag_helsida
defacto_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
retro_outsider
nationaldag_out
outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
logistik_outsider
connys