centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Polisen: Hör av er om misstänkt andrahandsuthyrning

Polisen uppmanar boende att höra av sig till sun hyresvärd om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning.

En viktig del i trygghetsarbetet i bostadsområdena är att hyresvärden har koll på vilka som bor i området. Andrahandsuthyrning är numera bara tillåtet med hyresvärdens tillstånd och man får som uthyrare inte heller lägga på för mycket på hyreskostnaden.

Nu uppmanar polisen boende att höra av sig till hyresvärden om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning. Man kan även höra av sig till polisen på 114 14 om man misstänker brott i lägenheter eller i bostadsområdet.
– Organiserad olovlig uthyrning av andrahandskontrakt ger stora svarta inkomster och kopplas ofta även till bidragsbrott i form av bostadsbidrag och liknande. Detta bidrar också till en otrygghet när man inte vet vilka som man möter i sitt eget trapphus, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

defacto_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

teatergrillen_helsida
happyhomes_50
connys_helsida
centrum_helsida2020
oppethus_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_outsider
connys
oppethus_outsider
nrh