moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Polisen: Hör av er om misstänkt andrahandsuthyrning

Polisen uppmanar boende att höra av sig till sun hyresvärd om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning.

centrum_artikel

En viktig del i trygghetsarbetet i bostadsområdena är att hyresvärden har koll på vilka som bor i området. Andrahandsuthyrning är numera bara tillåtet med hyresvärdens tillstånd och man får som uthyrare inte heller lägga på för mycket på hyreskostnaden.

Nu uppmanar polisen boende att höra av sig till hyresvärden om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning. Man kan även höra av sig till polisen på 114 14 om man misstänker brott i lägenheter eller i bostadsområdet.
– Organiserad olovlig uthyrning av andrahandskontrakt ger stora svarta inkomster och kopplas ofta även till bidragsbrott i form av bostadsbidrag och liknande. Detta bidrar också till en otrygghet när man inte vet vilka som man möter i sitt eget trapphus, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

centrum_helsida2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

2020_helsida
oppethus_helsida
julmarknad_helsida
flygskola_helsida
connys_helsida
dack-helsida
defacto_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_out