centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Polisen: Hör av er om misstänkt andrahandsuthyrning

Polisen uppmanar boende att höra av sig till sun hyresvärd om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning.

En viktig del i trygghetsarbetet i bostadsområdena är att hyresvärden har koll på vilka som bor i området. Andrahandsuthyrning är numera bara tillåtet med hyresvärdens tillstånd och man får som uthyrare inte heller lägga på för mycket på hyreskostnaden.

Nu uppmanar polisen boende att höra av sig till hyresvärden om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning. Man kan även höra av sig till polisen på 114 14 om man misstänker brott i lägenheter eller i bostadsområdet.
– Organiserad olovlig uthyrning av andrahandskontrakt ger stora svarta inkomster och kopplas ofta även till bidragsbrott i form av bostadsbidrag och liknande. Detta bidrar också till en otrygghet när man inte vet vilka som man möter i sitt eget trapphus, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

happy_homes_mars
2020_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

centrum_helsida2020
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_outsider
swedol_outsider