moderaterna_sep2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Polisen: Hör av er om misstänkt andrahandsuthyrning

Polisen uppmanar boende att höra av sig till sun hyresvärd om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning.

En viktig del i trygghetsarbetet i bostadsområdena är att hyresvärden har koll på vilka som bor i området. Andrahandsuthyrning är numera bara tillåtet med hyresvärdens tillstånd och man får som uthyrare inte heller lägga på för mycket på hyreskostnaden.

Nu uppmanar polisen boende att höra av sig till hyresvärden om man misstänker olovlig andrahandsuthyrning. Man kan även höra av sig till polisen på 114 14 om man misstänker brott i lägenheter eller i bostadsområdet.
– Organiserad olovlig uthyrning av andrahandskontrakt ger stora svarta inkomster och kopplas ofta även till bidragsbrott i form av bostadsbidrag och liknande. Detta bidrar också till en otrygghet när man inte vet vilka som man möter i sitt eget trapphus, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
kcbygg_aug_helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

connys_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

kcbygg_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider