centrum_panorama2020
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polisen fokuserar på sänkt hastighet

Polisen genomför denna vecka en nationell trafiksäkerhetsvecka med fokus på hastighetssänkande åtgärder.

Denna vecka kommer polisen att vara ute för att mäta hastigheter i tätorterna, oftast brukar kontrollerna ske i anslutning till skolor där hastigheten är begränsad till 30 km/h.
-Vi ser att stora flertalet av de som kör för fort ligger mellan 6-10 kilometer i timmen över hastighetsbegränsningen. Tyvärr är små hastighetsöverträdelser vanliga och detta har stor effekt på medelhastigheten, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen.

Skulle alla hålla hastighetsbegränsningarna som råder så skulle minst 100 liv om året räddas, enligt Maria Krafft, måldirektör på Trafikverket. Hastigheterna på vägarna är dock på väg att minska, Transportstyrelsen kan nämligen varna eller återkalla körkort vid fortkörningar.

Kontrollerna denna vecka kommer att genomföras både dolt med övervakning i video/pilot-fordon eller genom synliga poliser.
– Målet är att få alla trafikanter att respektera trafikreglerna. Det handlar om deras egen och medtrafikanternas säkerhet, fortsätter Ursula Edström.

festspec_corona_helsida
marina_helsida
salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

speedy_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

marina_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider