centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Holst i möte med regionens polischefer

Polisen hade under tisdagen ett mötte med kommunstyrelseordförandena i länet där bland annat Olov Holst (M) deltog.

centrum_jul_artikel

Sammanslutningen Storstockholm som består av representanter från samtliga 26 kommuner i länet fick på tisdagen besök av Regionpolischef Ulf Johansson och Palle Nilsson, chef för Underättelseenheten i Region Stockholm. De berättade för närvarande kommunstyrelseordföranden, bland annat Olov Holst (M), att prio just nu från Polisens sida är minska skjutningar, sprängningar och våld i hemmet. De diskuterade även med kommunstyrelsordförandena hur man ska stoppa tillväxten av unga till kriminella nätverk.

Kommuner har viktigt uppdrag
Sigtuna har i likhet med flera andra kommuner problem med nätverk i samhället. Ulf Johansson poängterar att kommunen har ett viktigt jobb eftersom polisen kommer in först när personerna är straffmyndiga, då kan det vara för sent.

Kommuner och polisen kan även dela den lokala lägesbilden samt hur bemanningen i lokalpolisområdena ser ut:
– Det viktiga förebyggande arbetet fortsätter i respektive kommun och lokalpolisområde. Jag vet att det finns många bra överenskommelser och vår strävan är att tillsammans med er se över dessa ihop med den gemensamma lägesbilden och våra respektive ansvarsområden och jobba vidare på bästa sätt, sa regionpolischefen Ulf Johansson på mötet.

Holst: Polisen måste agera med kraft
Olov Holst (M) tycker efter mötet att det är oroväckande med att det gängrelaterade våldet med sprängningar och skjutningar som ökar.
– Polisen har stort fokus på detta men med 50 identifierade kriminella gäng i Stockholmstrakten är det en enorm uppgift att lösa. Polisen är i stort behov av resursförstärkning och här måste regeringen agera snabbt och med kraft, berättar Olov Holst.

Vill anställa ordningsvakter
Holst framförde att kommunen gärna vill etablera ordningvvaktsområden och anställa egna ordningsvakter. Detta är något som inte bör motarbetas av polisen.
– Det är egentligen inte kommunernas uppgift att upprätthålla lag och ordning, men om polisens resurser inte räcker till borde man se mer positivt på att kommunerna vill ta sig an uppgiften, inte motarbeta den. Svaret var att man från högsta ledningen absolut har den uppfattningen och att man ska se till att det synsättet tränger ner i organisationen, uppger Holst.

centrum_jul_helsida
defacto_jul
sigtunavatten_standard

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

happyhomes_2019

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

colorama_jul

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
julbord_helsida
ica_oktober
trainingpartner_jobb_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

julbord
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
nrh
connys