mote_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Holst i möte med regionens polischefer

Polisen hade under tisdagen ett mötte med kommunstyrelseordförandena i länet där bland annat Olov Holst (M) deltog.

centrum_artikel

Sammanslutningen Storstockholm som består av representanter från samtliga 26 kommuner i länet fick på tisdagen besök av Regionpolischef Ulf Johansson och Palle Nilsson, chef för Underättelseenheten i Region Stockholm. De berättade för närvarande kommunstyrelseordföranden, bland annat Olov Holst (M), att prio just nu från Polisens sida är minska skjutningar, sprängningar och våld i hemmet. De diskuterade även med kommunstyrelsordförandena hur man ska stoppa tillväxten av unga till kriminella nätverk.

Kommuner har viktigt uppdrag
Sigtuna har i likhet med flera andra kommuner problem med nätverk i samhället. Ulf Johansson poängterar att kommunen har ett viktigt jobb eftersom polisen kommer in först när personerna är straffmyndiga, då kan det vara för sent.

Kommuner och polisen kan även dela den lokala lägesbilden samt hur bemanningen i lokalpolisområdena ser ut:
– Det viktiga förebyggande arbetet fortsätter i respektive kommun och lokalpolisområde. Jag vet att det finns många bra överenskommelser och vår strävan är att tillsammans med er se över dessa ihop med den gemensamma lägesbilden och våra respektive ansvarsområden och jobba vidare på bästa sätt, sa regionpolischefen Ulf Johansson på mötet.

Holst: Polisen måste agera med kraft
Olov Holst (M) tycker efter mötet att det är oroväckande med att det gängrelaterade våldet med sprängningar och skjutningar som ökar.
– Polisen har stort fokus på detta men med 50 identifierade kriminella gäng i Stockholmstrakten är det en enorm uppgift att lösa. Polisen är i stort behov av resursförstärkning och här måste regeringen agera snabbt och med kraft, berättar Olov Holst.

Vill anställa ordningsvakter
Holst framförde att kommunen gärna vill etablera ordningvvaktsområden och anställa egna ordningsvakter. Detta är något som inte bör motarbetas av polisen.
– Det är egentligen inte kommunernas uppgift att upprätthålla lag och ordning, men om polisens resurser inte räcker till borde man se mer positivt på att kommunerna vill ta sig an uppgiften, inte motarbeta den. Svaret var att man från högsta ledningen absolut har den uppfattningen och att man ska se till att det synsättet tränger ner i organisationen, uppger Holst.

brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
kaa_sigtuna_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
connys_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
swedol_outsider
kaa_outsider
speedy_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh