defacto_pan2020
Foto: MMS-Bild
En brinnande bil på Norrbacka hade inte med den pågående insatsen att göra

Vapen sågs i bil mot Märsta

Ett stort polispådrag befinner sig i Märsta:- Vi söker efter en bil, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

centrum_artikel

Helikopter och polis är i Märsta med anledning av att man vill ha tag i en bil. Enligt uppgift till märsta.nu är det uppemot fem polisbilar som åkt in mot Märsta. En helikopter hovrar över centrala Märsta. Samtidigt har ett larm gått om en bil som brinner i Norrbacka, den bilen har dock inget saken att göra utan självantände.

Polisen uppgav strax efter klockan 13 att bakgrunden var att det i samband med färd på E4:an setts vapenliknande föremål i den aktuella bilen. Någon ska ha visat föremålet för en annan person i bilen. Sökningarna efter bilen pågår fortfarande.

Bilen har inte återfunnits och polisen meddelar att sökandet trappas av efter 13.40. Utredningen pågår fortfarande, en anmälan om olaga hot är upprättad.

 

Uppdaterad kl 13.50

happyhomes_2019
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
connys_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

sportlov_sigtuna
centrum_helsida2020

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

defacto_helsida
speedy_helsida
teatergrillen_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

connys
teatergrillen_outsider
speedy_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider