dackskiftarna_panorama
Två personer greps av mopedFoto: MMS-Bild
Det var rörigt på platsen då många samlats kring polisen och de misstänkta, berättar ett vittneFoto: MMS-Bild

Polis slog till mot mopedist som vägrade stanna

Polis slog till mot två ungdomar på moped på Steningehöjdsvägen i Märsta: - De skrek lägg er ner, berättar ett vittne för märsta.nu

Under dramatiska former jagade polis en moped med flera personer på vid 13-tiden. Mopeden gick sedan omkull på Steningehöjdsvägen och polis sprang ut till personerna.
– De skrek lägg er ner, säger ett vittne

Enligt vittnet var det två personer på mopeden, de jagades först av en MC-polis, kort efter anslöt både en polisbil och en skåpbil från Polisen. Ytterligare en piketbuss åkte sedan till platsen. Polisens ledningscentral har inga uppgifter om insatsen:
– Det kan vara ett utredningsärende som vi inte kan se just nu, säger Åsa Wallentin, presstalesperson.

Under eftermiddagen meddelar polisen att bakgrunden till insatsen var att man uppmanat mopeden att stanna då man misstänkte att den var stulen samt att de två som färdades på den inte hade hjälp. Polisen följde efter från Valsta till den aktuella platsen på Steningehöjdsvägen. Anmälan har upprättats gällande en person på vårdslöshet i trafik, olovlig körning, olovligt brukande samt på en annan person för olovligt brukande. Olovligt brukande innebär att mopeden inte är deras men det är inte detsamma som stöld.
– En person är myndig och en annan är underårig, säger Åsa Wallentin vid Polisen.

Efter ett förhör på plats så släpptes de misstänkta, ett eventuellt gripande hävdes efter förhören men misstankarna kring brotten kvarstår.

Uppdaterad kl. 15.17

ica_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

sigtunavatten_standard
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

fme_oktober
happyhomes_2019
defacto_helsida
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

colorama_april2
nrh
connys
defacto_outsider