centrum_jul_panorama
Två personer greps av mopedFoto: MMS-Bild
Det var rörigt på platsen då många samlats kring polisen och de misstänkta, berättar ett vittneFoto: MMS-Bild

Polis slog till mot mopedist som vägrade stanna

Polis slog till mot två ungdomar på moped på Steningehöjdsvägen i Märsta: - De skrek lägg er ner, berättar ett vittne för märsta.nu

defacto_jul_artikel

Under dramatiska former jagade polis en moped med flera personer på vid 13-tiden. Mopeden gick sedan omkull på Steningehöjdsvägen och polis sprang ut till personerna.
– De skrek lägg er ner, säger ett vittne

Enligt vittnet var det två personer på mopeden, de jagades först av en MC-polis, kort efter anslöt både en polisbil och en skåpbil från Polisen. Ytterligare en piketbuss åkte sedan till platsen. Polisens ledningscentral har inga uppgifter om insatsen:
– Det kan vara ett utredningsärende som vi inte kan se just nu, säger Åsa Wallentin, presstalesperson.

Under eftermiddagen meddelar polisen att bakgrunden till insatsen var att man uppmanat mopeden att stanna då man misstänkte att den var stulen samt att de två som färdades på den inte hade hjälp. Polisen följde efter från Valsta till den aktuella platsen på Steningehöjdsvägen. Anmälan har upprättats gällande en person på vårdslöshet i trafik, olovlig körning, olovligt brukande samt på en annan person för olovligt brukande. Olovligt brukande innebär att mopeden inte är deras men det är inte detsamma som stöld.
– En person är myndig och en annan är underårig, säger Åsa Wallentin vid Polisen.

Efter ett förhör på plats så släpptes de misstänkta, ett eventuellt gripande hävdes efter förhören men misstankarna kring brotten kvarstår.

Uppdaterad kl. 15.17

tp_helsida
ica_oktober
fme_oktober

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida
julbord_helsida
defacto_jul
greeknighthelsida
connys
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
colorama_april2
julbord
tp_outsider
nrh