aftenbil_helsida
Två personer greps av mopedFoto: MMS-Bild
Det var rörigt på platsen då många samlats kring polisen och de misstänkta, berättar ett vittneFoto: MMS-Bild

Polis slog till mot mopedist som vägrade stanna

Polis slog till mot två ungdomar på moped på Steningehöjdsvägen i Märsta: - De skrek lägg er ner, berättar ett vittne för märsta.nu

centrum_artikel

Under dramatiska former jagade polis en moped med flera personer på vid 13-tiden. Mopeden gick sedan omkull på Steningehöjdsvägen och polis sprang ut till personerna.
– De skrek lägg er ner, säger ett vittne

Enligt vittnet var det två personer på mopeden, de jagades först av en MC-polis, kort efter anslöt både en polisbil och en skåpbil från Polisen. Ytterligare en piketbuss åkte sedan till platsen. Polisens ledningscentral har inga uppgifter om insatsen:
– Det kan vara ett utredningsärende som vi inte kan se just nu, säger Åsa Wallentin, presstalesperson.

Under eftermiddagen meddelar polisen att bakgrunden till insatsen var att man uppmanat mopeden att stanna då man misstänkte att den var stulen samt att de två som färdades på den inte hade hjälp. Polisen följde efter från Valsta till den aktuella platsen på Steningehöjdsvägen. Anmälan har upprättats gällande en person på vårdslöshet i trafik, olovlig körning, olovligt brukande samt på en annan person för olovligt brukande. Olovligt brukande innebär att mopeden inte är deras men det är inte detsamma som stöld.
– En person är myndig och en annan är underårig, säger Åsa Wallentin vid Polisen.

Efter ett förhör på plats så släpptes de misstänkta, ett eventuellt gripande hävdes efter förhören men misstankarna kring brotten kvarstår.

Uppdaterad kl. 15.17

ungsatsning
defacto_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

vardcentral_helsida

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

brobygget_night
liber_sommar_helsida
speedy_vinter_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

mp-helsida
2020_helsida
brobygget_day
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

connys_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

aftenbil_outsider
brobygget_day_out
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
brobygget_night_out
connys
nrh
ungsatsning-outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
ridskola_2020_outsider