defacto_pan2020
Två personer greps av mopedFoto: MMS-Bild
Det var rörigt på platsen då många samlats kring polisen och de misstänkta, berättar ett vittneFoto: MMS-Bild

Polis slog till mot mopedist som vägrade stanna

Polis slog till mot två ungdomar på moped på Steningehöjdsvägen i Märsta: - De skrek lägg er ner, berättar ett vittne för märsta.nu

fraga_liberalerna

Under dramatiska former jagade polis en moped med flera personer på vid 13-tiden. Mopeden gick sedan omkull på Steningehöjdsvägen och polis sprang ut till personerna.
– De skrek lägg er ner, säger ett vittne

Enligt vittnet var det två personer på mopeden, de jagades först av en MC-polis, kort efter anslöt både en polisbil och en skåpbil från Polisen. Ytterligare en piketbuss åkte sedan till platsen. Polisens ledningscentral har inga uppgifter om insatsen:
– Det kan vara ett utredningsärende som vi inte kan se just nu, säger Åsa Wallentin, presstalesperson.

Under eftermiddagen meddelar polisen att bakgrunden till insatsen var att man uppmanat mopeden att stanna då man misstänkte att den var stulen samt att de två som färdades på den inte hade hjälp. Polisen följde efter från Valsta till den aktuella platsen på Steningehöjdsvägen. Anmälan har upprättats gällande en person på vårdslöshet i trafik, olovlig körning, olovligt brukande samt på en annan person för olovligt brukande. Olovligt brukande innebär att mopeden inte är deras men det är inte detsamma som stöld.
– En person är myndig och en annan är underårig, säger Åsa Wallentin vid Polisen.

Efter ett förhör på plats så släpptes de misstänkta, ett eventuellt gripande hävdes efter förhören men misstankarna kring brotten kvarstår.

Uppdaterad kl. 15.17

defacto_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

connys_helsida
helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
2020_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
kkdk_helsida
manskold_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kkdk_outsider
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider