moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Polis ska bli bättre på att stoppa drönare vid Arlanda

Nyligen stängdes den engelska flygplatsen Gatwick utanför London på grund av drönare. Om Arlanda som haft problem fram för allt under 2017 skulle drabbas så har polisen nu bättre beredskap för att hantera det.

Under sommaren 2017 inträffade ett stort antal incidenter med drönare på Arlanda som innebar att trafiken fick stoppas allt från 10 minuter till upp till någon timme. Engelska flygplatsen Gatwick stängdes ner i två dagar på grund av drönare.

Svensk polis genomför just nu ett utvecklingsprojekt för att bygga upp förmågan att stoppa drönare vid exemplevis Arlanda uppger Sveriges Radio.
– Min bedömning är att svensk polis har en god förmåga att kunna ingripa mot oönskade drönare, säger Anders Hall, utvecklingschef vid Polisens nationella operativa avdelning, till SR.

Det handlar om att polisen nu har utrustning både för att upptäcka och störa de vanliga drönarna. Sedan en tid är det också nya regler för luftrum och vart man får flyga kring Arlanda. De tidigare reglerna innebar att en drönare exempelvis i Sigtuna inte ens fick lyfta en meter från marken. Nu får drönaren flyga upp till 120 meter men inte närmare än fem kilometer från en landningsbana.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
connys
mp_outsider2022
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider
moderat_outsider