moderaterna_sep2020
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Polis kontrollerar hastighet utanför skolor

Denna vecka är det nationell trafiksäkerhetsvecka vilket kan innebära kontroller utanför skolor.

fraga_liberalerna

Polisen har nationell trafiksäkerhetsvecka med fokus på att kontrollera trafiksäkerhet utanför skolor, det kan röra sig om både hastighetskontroll och bälteskontroll. Genom synlighet avser polisen också få fordonen att sänka farten.
– Det är många barn som börjar skolan eller förskolan denna vecka. Var ett föredöme i trafiken och bidra till att ge barnen en bra start i sin nya vardag, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid Polismyndigheten, i ett pressmeddelande.

Ursula Edström vill att fler ska följa hastighetsbegränsningarna, det är också fler som återgår till jobb denna vecka och alla som rör sig på vägarna ska kunna känna sig trygga och säkra.

Trafiksäkerhetsåtgärder som väghållare kan vidta är att smalna av tätortsgator eller använda gupp så att trafikanterna naturligt kan följa hastighetsgränsen som skyltas. En oskyddad trafikant har en rimlig chans att överleva en kollision med motorfordon. Just vid skolor är det oftast 30 km/h, att köra 50 km/h minskar avsevärt chansen att överleva en krock.

kristina_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
manskold_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

centrum_helsida2020

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

connys_helsida
meko_helsida
julen_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

speedy_vinter2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
budget_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
julen_outsider