defacto_pan2020

Pojke till sjukhus efter pungslag på SSHL

En pojke fick förra helgen föras till sjukhus efter ett pungslag rapporterar Aftonbladet:- Det är fullständigt oacceptabelt, säger Rektorn Johan Norvell till tidningen.

centrum_artikel

SSHL som tidigare haft problem med så kallad pennalism har fått ett nytt fall. En pojke uppges ha fått ett slag i pungen och fick föras till sjukhus enligt Aftonbladet. Händelsen inträffade i lördags och pojken som går i första ring fick föras till sjukhus med ambulans. Slagen ska ha utdelats av andra elever.
– Det ska ha funnits en lek på skolan där pojkarna slår varandra i skrevet. Den ska ha hårt ut på att när du går ut i korridoren eller var som helst så försöker någon helt enkelt att slå dig i skrevet, uppger rektorn Johan Norvell för Aftonbladet.

Rektorn säger nu att man stoppat den ”tramsiga leken”:
– Vi har känt till det tidigt. När några killar i årskurs ett tramsade med det här så har vi satt stopp för det omedelbart. Elever, personal och föräldrar är helt informerade och vi har handlat som vi ska göra. Ibland dyker det upp tramsiga pojklekar och då stoppar vi det, fortsätter rektorn.

Den här händelsen ska dock inte ha någon koppling till tidigare händelser med internatrelaterad pennalism. Pojken skadades inte allvarligt denna och ingen polisanmälan har heller gjorts. Sigtuna kommuns socialtjänst kommer eventuellt att utreda fallet. Den aktuella pojken är inte hemmahörande i Sigtuna kommun. Johan Norvell understryker att händelsen tas seriöst.
– Det är ändå viktigt och en allvarlig grej. Det kunde ha fått ofattbara konsekvenser för den enskilde och vi har sagt att det är fullständigt oacceptabelt och det är det viktigaste att få fram.

happyhomes_2019
teatergrillen_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Blottare i Sigtuna

Blåljus En anmälan om sedlighetsbrott upprättades sedan en man blottat sig för två personer i Sigtuna.

Arlandapoliser anmäler coronarisk

Nyheter Två poliser på Arlanda som tog emot passagerare från evakuerats från Kina gör en intern anmälan om risk att utsättas för viruset skriver Expressen.

speedy_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider