moderaterna_sep2020

Pojke till sjukhus efter pungslag på SSHL

En pojke fick förra helgen föras till sjukhus efter ett pungslag rapporterar Aftonbladet:- Det är fullständigt oacceptabelt, säger Rektorn Johan Norvell till tidningen.

SSHL som tidigare haft problem med så kallad pennalism har fått ett nytt fall. En pojke uppges ha fått ett slag i pungen och fick föras till sjukhus enligt Aftonbladet. Händelsen inträffade i lördags och pojken som går i första ring fick föras till sjukhus med ambulans. Slagen ska ha utdelats av andra elever.
– Det ska ha funnits en lek på skolan där pojkarna slår varandra i skrevet. Den ska ha hårt ut på att när du går ut i korridoren eller var som helst så försöker någon helt enkelt att slå dig i skrevet, uppger rektorn Johan Norvell för Aftonbladet.

Rektorn säger nu att man stoppat den ”tramsiga leken”:
– Vi har känt till det tidigt. När några killar i årskurs ett tramsade med det här så har vi satt stopp för det omedelbart. Elever, personal och föräldrar är helt informerade och vi har handlat som vi ska göra. Ibland dyker det upp tramsiga pojklekar och då stoppar vi det, fortsätter rektorn.

Den här händelsen ska dock inte ha någon koppling till tidigare händelser med internatrelaterad pennalism. Pojken skadades inte allvarligt denna och ingen polisanmälan har heller gjorts. Sigtuna kommuns socialtjänst kommer eventuellt att utreda fallet. Den aktuella pojken är inte hemmahörande i Sigtuna kommun. Johan Norvell understryker att händelsen tas seriöst.
– Det är ändå viktigt och en allvarlig grej. Det kunde ha fått ofattbara konsekvenser för den enskilde och vi har sagt att det är fullständigt oacceptabelt och det är det viktigaste att få fram.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
boisigtuna
2020_helsida
connys_helsida
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider