arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Pojke döms för sex med minderårig

En pojke i äldre tonåren från Märsta döms för sexuellt övergrepp mot barn efter att ha haft sex med en minderårig flicka.

centrum_pask

Pojken döms för sexuellt övergrepp mot barn, narkotikabrott och våldsamt motstånd till ungdomstjänst i 50 timmar. Han hade sex med en flicka som var under 15 år sommaren 2017. Åklagaren yrkade först att han döms för våldtäkt mot barn vilket rätten inte höll med om. Han säger att han inte visset om att flickan var under 15 år. I övrigt erkänner han både ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd.

I rätten framgick att både pojken och flickan kände varandra och de träffades sedermera på ett solarium i Märsta där de hade sex. Det visade sig att flickan vid tidpunkten för träffen var 13,9 år gammal och pojken 17,5 år. Utöver ungdomstjänst ska pojken även betala 12500 kronor i skadestånd ill flickan.

centrum_pask_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

valsta_utveckling
sigtunavatten_standard

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

happyhomes_2019
logistik_utbildning

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

ica_pask
fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

bonava_helsida
defacto_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

ridskola2019_outsider
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
sh_oppet
colorama_april
sigtunavatten_outsider
fme_outsider
defacto_outsider