moderaterna_tack
Foto: Jamshid Jamshidi

Pojke döms för sex med minderårig

En pojke i äldre tonåren från Märsta döms för sexuellt övergrepp mot barn efter att ha haft sex med en minderårig flicka.

Pojken döms för sexuellt övergrepp mot barn, narkotikabrott och våldsamt motstånd till ungdomstjänst i 50 timmar. Han hade sex med en flicka som var under 15 år sommaren 2017. Åklagaren yrkade först att han döms för våldtäkt mot barn vilket rätten inte höll med om. Han säger att han inte visset om att flickan var under 15 år. I övrigt erkänner han både ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd.

I rätten framgick att både pojken och flickan kände varandra och de träffades sedermera på ett solarium i Märsta där de hade sex. Det visade sig att flickan vid tidpunkten för träffen var 13,9 år gammal och pojken 17,5 år. Utöver ungdomstjänst ska pojken även betala 12500 kronor i skadestånd ill flickan.

defacto_host2018
defacto_banner_sep
hostfest_centrum
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

happy_homes_juli

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

sbrf_sep
skanela_matcher18-19
objekt2
sportfiske_banner
Norra Redovisningshuset
objekt4
komvuxq3_4
outsider
sigtunavatten_standard
connys
objekt3
nfc_vinter