defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Pojke döms för sex med minderårig

En pojke i äldre tonåren från Märsta döms för sexuellt övergrepp mot barn efter att ha haft sex med en minderårig flicka.

farsdag_cemtrum

Pojken döms för sexuellt övergrepp mot barn, narkotikabrott och våldsamt motstånd till ungdomstjänst i 50 timmar. Han hade sex med en flicka som var under 15 år sommaren 2017. Åklagaren yrkade först att han döms för våldtäkt mot barn vilket rätten inte höll med om. Han säger att han inte visset om att flickan var under 15 år. I övrigt erkänner han både ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd.

I rätten framgick att både pojken och flickan kände varandra och de träffades sedermera på ett solarium i Märsta där de hade sex. Det visade sig att flickan vid tidpunkten för träffen var 13,9 år gammal och pojken 17,5 år. Utöver ungdomstjänst ska pojken även betala 12500 kronor i skadestånd ill flickan.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2
defacto_host2018
EXTRA

Sigtuna näst sämsta skolkommun i länet

Nyheter Sigtuna är länets näst sämsta skolkommun enligt Lärarförbundets senaste ranking av skolkommuner för 2018: - Det är inte förvånande att vi sjunker i rankningen eftersom våra skolresultat var lägre för ett och ett halvt år sedan då undersökningen genomfördes, kommenterar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

connys
objekt4
outsider
sportfiske_banner
objekt3
komvuxq3_4
nrh_sigtuna
objekt2
sbrf_sep