lokal_effekt
Foto: Jamshid Jamshidi

Pojke döms för sex med minderårig

En pojke i äldre tonåren från Märsta döms för sexuellt övergrepp mot barn efter att ha haft sex med en minderårig flicka.

Pojken döms för sexuellt övergrepp mot barn, narkotikabrott och våldsamt motstånd till ungdomstjänst i 50 timmar. Han hade sex med en flicka som var under 15 år sommaren 2017. Åklagaren yrkade först att han döms för våldtäkt mot barn vilket rätten inte höll med om. Han säger att han inte visset om att flickan var under 15 år. I övrigt erkänner han både ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd.

I rätten framgick att både pojken och flickan kände varandra och de träffades sedermera på ett solarium i Märsta där de hade sex. Det visade sig att flickan vid tidpunkten för träffen var 13,9 år gammal och pojken 17,5 år. Utöver ungdomstjänst ska pojken även betala 12500 kronor i skadestånd ill flickan.

korpen_jan-feb
happyhomes_2019
outsider
sigtuna_funkis
sigtunavatten_standard
connys
frisyr_december

märsta.nu klar etta som sökord

Nyheter märsta.nu är klart populäraste sökordet när kommuninvånare googlar, det visar siffror som märsta.nu tagit fram via Jorge Castro, SEO analytiker och marknadsförare på ABS Wheels.

funkis_2
nrh
banner_trerosor