defacto_skor
Sedumaket på nära håll. Foto: Urbangreen
Driftområdet med sedumtak inritatFoto: Illustration/Swedavia

Platsbyggt sedumtak minskar miljöpåverkan

Det nya driftområdet som byggs på Arlanda ska få sedumtak för att öka dagvattenhållande/fördröjande förmågan på taket.

banner_artikel

Urbangreen har fått i uppdrag av JM Entreprenad som bygger driftområdet att platsbygga sedumtak. Med sedumtak minskar antalet transporter och därmed även miljöpåverkan samt att dagvattenhållande och fördröjande förmågan på taket ökar.

Efter bara tolv månader har växtligheten blommat ut. Systemuppbyggnaden med Urbangreens produkt gör att man an hämta tungt material till taket i närområdet vilket kommer reducera antal transporter och dieselanvändning med drygt 60 procent jämfört med traditionellt odlade mattor. Dagvattenhållande kapacitet ökar med cirka 60 procent enligt Urbangreen.

clasohlson_robot

Service till företagen ska förbättras

Näringsliv Sveriges kommuner och landsting har jämfört kommunerna utifrån företagsklimat och rankar Sigtuna på plats 86 av 171 kommuner med NKI 71 (Nöjd kund index). Upplands-Bro som var bäst i länet har NKI 75 och plats 42, bäst i landet är Haparanda med NKI 92. Faktum är att Sigtuna är på plats fyra i länet då de flesta av länets kommuner snittar NKI 70.

Clas Ohlson spanade länge på Märsta

Näringsliv Clas Ohlson har länge velat etablera i Märsta och när man slog upp dörrarna förra veckan var intresset stort: - Det här är ett område som vi har haft ögonen på länge och det känns jättekul att äntligen kunna slå upp portarna till butiken i Märsta. Det har varit många och långa förberedelser och projektteamet på plats har gjort ett kanonjobb, säger Fredrik Uhrbom, Sverigechef på Clas Ohlson.

nationaldag_sigtunakommun

Ny VD tar över efter Melki på Effekt

Näringsliv Elias Melki som är grundare och VD av Effekt Svenska AB i Märsta väljer att kliva av sin post men tar samtidigt in Mikael Wallner från Inspira där han de senaste åren varit VD: - Jag ska fokusera mer på andra delar av vår verksamhet, säger Elias Melki.

dackia_2018

Arlandastad Holding säkrar 800 miljoner för kommande projekt

Näringsliv Arlandastad Holding har fått loss ytterligare 800 miljoner kronor för att genomföra sina satsningar i Sigtuna kommun: - Eftersom vi befinner oss i en kraftig tillväxt och har fortsatt stor efterfrågan är det oerhört tillfredställande att ha en bra finansiering säkrad, kommenterar VD Dieter Sand.

vuxenutbildning2

Elbanan invigd vid Arlanda

Näringsliv På onsdagen invigdes elbanan eRoad Arlanda mellan Arlanda-Rosersberg: - Jobb är en förutsättning för den välfärd som vi levererar i kommunen, och just nu skapas många jobb kring Arlanda. Det blir dock en belastning på miljön, och den belastningen måste uppvägas av något. Då är innovationer och teknikutveckling som eRoadArlanda viktiga, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett pressmeddelande.

februari

Comfort ordnar omfattande energilösning

Näringsliv Comfort Karby VVS har fått ett stort uppdrag om att värmeeffektiviseringar för BRF Dragonen på Sätuna: - Brf Dragonen kommer minska sina utsläpp av CO2 med ca 148 000kg om året. berättar Johan Lundgren, VD.

barnnplattan
objekt3
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
nfc_vinter
connys
standard_ridskola
objekt4
standard_start
veterankraft_standard
objekt2
oppning_sportfiske2
sigtunavatten_standard
val2018
vuxentutbildning
outsider_moderat