defacto_pan
Sedumaket på nära håll. Foto: Urbangreen
Driftområdet med sedumtak inritatFoto: Illustration/Swedavia

Platsbyggt sedumtak minskar miljöpåverkan

Det nya driftområdet som byggs på Arlanda ska få sedumtak för att öka dagvattenhållande/fördröjande förmågan på taket.

Urbangreen har fått i uppdrag av JM Entreprenad som bygger driftområdet att platsbygga sedumtak. Med sedumtak minskar antalet transporter och därmed även miljöpåverkan samt att dagvattenhållande och fördröjande förmågan på taket ökar.

Efter bara tolv månader har växtligheten blommat ut. Systemuppbyggnaden med Urbangreens produkt gör att man an hämta tungt material till taket i närområdet vilket kommer reducera antal transporter och dieselanvändning med drygt 60 procent jämfört med traditionellt odlade mattor. Dagvattenhållande kapacitet ökar med cirka 60 procent enligt Urbangreen.

Snart öppnar Subway

Näringsliv Subway startar upp restaurang i Märsta centrum innan månaden är slut: - Vi väljer att etablera i Märsta eftersom att vi tror på att konceptet Subway fungerar bra i Märsta, berättar franchisetagare Patrik Andersson.

hostfest_centrum

Effekt Svenska AB expanderar

Näringsliv Märstaföretaget Effekt Svenska AB förvärvar Global fastighetsservice AB. I och med affären kommer Effekt Svenska AB att omsätta ca 150 miljoner kronor.

defacto_host2018

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

nrh
objekt3
objekt2
komvuxq3_4
sbrf_sep
outsider
sigtunavatten_standard
objekt4
connys
sportfiske_banner