banner_moderaterna
Sedumaket på nära håll. Foto: Urbangreen
Driftområdet med sedumtak inritatFoto: Illustration/Swedavia

Platsbyggt sedumtak minskar miljöpåverkan

Det nya driftområdet som byggs på Arlanda ska få sedumtak för att öka dagvattenhållande/fördröjande förmågan på taket.

banner_moderaterna_artikel

Urbangreen har fått i uppdrag av JM Entreprenad som bygger driftområdet att platsbygga sedumtak. Med sedumtak minskar antalet transporter och därmed även miljöpåverkan samt att dagvattenhållande och fördröjande förmågan på taket ökar.

Efter bara tolv månader har växtligheten blommat ut. Systemuppbyggnaden med Urbangreens produkt gör att man an hämta tungt material till taket i närområdet vilket kommer reducera antal transporter och dieselanvändning med drygt 60 procent jämfört med traditionellt odlade mattor. Dagvattenhållande kapacitet ökar med cirka 60 procent enligt Urbangreen.

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

sap_valet2018
happy_homes_juli

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

steningeslottsommar

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
centerpartiet_helsida_ett
gotenehus

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider