defacto_pan2020

Plankning kostar 1,5 miljarder

Plankningen i kollektivtrafiken kostar SL nästan en och halv miljard i år.

centrum_artikel

Märsta pekades i somras ut för att vara en av de värsta platserna inom kollektivtrafiken när det gäller plankning. Under hösten har SL intensifierat kontrollerna och kontrollanter har setts frekvent bland annat vid station och Märsta centrum.
– Vi vet inte säkert, men det kan handla om att minst 15 procent av resenärerna plankar, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på Trafikförvaltningen i Stockholm, till SVT Stockholm.

Fusket brukar normalt sett ligga kring tre procent av det totala resandet, i år kan det handla om minst 15 procent enligt Suss Forsman Thullberg. Årets nota för plankandet beräknas kosta 1,5 miljarder, ett normalår ligger på ca 270 miljoner kronor i uteblivna intäkter.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
rentawreck_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
connys
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider