panorama_centrum

Plankning kostar 1,5 miljarder

Plankningen i kollektivtrafiken kostar SL nästan en och halv miljard i år.

Märsta pekades i somras ut för att vara en av de värsta platserna inom kollektivtrafiken när det gäller plankning. Under hösten har SL intensifierat kontrollerna och kontrollanter har setts frekvent bland annat vid station och Märsta centrum.
– Vi vet inte säkert, men det kan handla om att minst 15 procent av resenärerna plankar, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på Trafikförvaltningen i Stockholm, till SVT Stockholm.

Fusket brukar normalt sett ligga kring tre procent av det totala resandet, i år kan det handla om minst 15 procent enligt Suss Forsman Thullberg. Årets nota för plankandet beräknas kosta 1,5 miljarder, ett normalår ligger på ca 270 miljoner kronor i uteblivna intäkter.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022