moderater_pan_sommar

Plankning kostar 1,5 miljarder

Plankningen i kollektivtrafiken kostar SL nästan en och halv miljard i år.

centrum_artikel

Märsta pekades i somras ut för att vara en av de värsta platserna inom kollektivtrafiken när det gäller plankning. Under hösten har SL intensifierat kontrollerna och kontrollanter har setts frekvent bland annat vid station och Märsta centrum.
– Vi vet inte säkert, men det kan handla om att minst 15 procent av resenärerna plankar, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på Trafikförvaltningen i Stockholm, till SVT Stockholm.

Fusket brukar normalt sett ligga kring tre procent av det totala resandet, i år kan det handla om minst 15 procent enligt Suss Forsman Thullberg. Årets nota för plankandet beräknas kosta 1,5 miljarder, ett normalår ligger på ca 270 miljoner kronor i uteblivna intäkter.

bostad_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

connys_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
helsida_var2021
dack-helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

centrum_helsida2020
2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
dack-outsider