moderat_sommar
Granby utanför Sigtuna

Planbesked om 150 bostäder utanför Sigtuna

Kommunstyrelsen har fattat beslut om planläggning av 150 bostäder i Granby väster om Sigtuna: - Det är ett viktigt beslut som äntligen fattats, säger Mats Weibull, ordförande bygg-och trafiknämnden (M).

centrum_artikel

I Granby finns sedan tidigare ett gammalt fritidsområde som många bor i permanent och det finns ett nybyggnadsområde med ett 40-tal småhus. Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om att planlägga 150 bostäder till i området. Området anses lämpligt för bostadsbyggande eftersom det inte påverkar flygets influensområde:
– Vi behöver bygga fler småhus och egnahem i kommunen och exploateringen i Granby innebär också en välkommen komplettering av befintlig bebyggelse som ger ett bättre underlag för utökad service i området, uppger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och trafiknämnden.

Miljöpartiets Jan Franzén vill se en småskalig bebyggelse med hög miljöprofil. De befintliga kvaliteter som finns i granbyområdet med natur- och kulturmiljö ska även bevaras samt närheten till Mälaren. Redan 2016 beslutats om planbesked för området men då gick inte den dåvarande kommunledningen vidare med planerna. Man ville att de markägare som fanns i området skulle koordinera sina byggplaner.

studeravidare_helsida
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

2020_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtunahem_sokbostad
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider