center_pan21
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Plan för Arlanda presenteras i december

En plan för Arlandas framtida kapacitet ska presenteras i december.

Trafikutskottet har justerat sitt tillkännagivande om framtiden för Bromma och Arlanda. Regeringen får i uppdrag att ta fram en plan för utveckling och utökning av Arlanda och man ska återkomma senast i december.

Beslutet välkomnas av Stockholms handelskammare och innebär även att man inte ska fatta några förhastade beslut gällande avveckling av Bromma.
– För landets utveckling är det en nyckelfaktor att erbjuda en tillräcklig flygkapacitet för att skapa goda framtida förutsättningar för så väl elektrifiering av flyget som att hålla ihop landet och tillgodose så väl inhemsk som internationell tillgänglighet, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare.

andersojag
defacto_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
eldsjal-helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
andersojag_outsider