panorama_centrum
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Plan för Arlanda presenteras i december

En plan för Arlandas framtida kapacitet ska presenteras i december.

Trafikutskottet har justerat sitt tillkännagivande om framtiden för Bromma och Arlanda. Regeringen får i uppdrag att ta fram en plan för utveckling och utökning av Arlanda och man ska återkomma senast i december.

Beslutet välkomnas av Stockholms handelskammare och innebär även att man inte ska fatta några förhastade beslut gällande avveckling av Bromma.
– För landets utveckling är det en nyckelfaktor att erbjuda en tillräcklig flygkapacitet för att skapa goda framtida förutsättningar för så väl elektrifiering av flyget som att hålla ihop landet och tillgodose så väl inhemsk som internationell tillgänglighet, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare.

connys_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

liber_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022