defacto_skor
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Plan cirkulerade över Arlanda när drönare upptäcktes i luftrummet

En drönare upptäcktes i Arlandas luftrum under kvällen och flera plan tvingades cirkulera över flygplatsen istället för att landa.

banner_artikel

En drönare upptäcktes i Arlandas luftrum vid 18.10-tiden. Flera plan som var på väg in för landning kunde inte landa utan fick cirkulera i väntan på att situationen skulle hanteras. Strax före klockan 19 fick planen gå ner. Enligt Aftonbladets rapportering ska drönaren ha setts söder om Arlanda.

Polise skickades ut för att söka efter den och den person som styrde. Det är tredje gången på kort tid som drönare stoppar flyget på Arlanda. Så sent som för en vecka sedan varade ett stopp i en timme på grund av drönare.

vuxenutbildning2
dackia_2018
nationaldag_sigtunakommun
premiar_sportfiske
varen2018
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

objekt2
oppning_sportfiske2
veterankraft_standard
vuxentutbildning
standard_start
sigtunavatten_standard
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
objekt4
val2018
standard_ridskola
barnnplattan
objekt3
outsider_moderat
connys
outsider_defacto