defacto_pan
Placera en station i Valsta centrum, föreslår en märstaboFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Placera polisstation i Valsta

Märstabon Lorenzo Garcia har startat upp en namninsamling på nätet för en polisstation i Märsta.

Redan efter några dagar har namninsamlingen för en polisstation i Märsta engagerat hundratals. Målet är att få till minst 1000 namn enligt märstabon Lorenzo Garcia som är initiativtagare.

Lorenzo har förslag om lokalisering till Valsta Centrum, det tror han skulle vara ett lyft om poliserna kan vara synliga i lokalerna där och samtala med föräldrar och unDet har funnits en tid där det fanns en polisstation i Märsta som var ordentligt bemannad. OK mycket vatten har runnit sedan dess men dagens problem med stenkastning mot blåljus, inbrott som inte anmäls eftersom när polisen kommer från Sollentuna då har förövarna redan försvunnit, ja, jag är inte polis eller inte har någon som helst kunnande om hur polisen kan sköta sitt jobb effektivare eller bättre, säger Lorenzo Garcia till märsta.nu

Det är många som delar Lorenzos oro, han har samtalat med grannar och andra kommuninvånare, han påstår även att politiker delar hans uppfattning. Han tycker att Sigtuna nu borde ha en station eftersom Väsby ligger nära Sollentuna där det redan finns en stor station. Polismyndigheten i Stockholms Län har tidigare deklarerat att en station ska etableras i Väsby. Vad märsta.nu erfar kan det i framtiden finnas plats för en station i Märsta Centrum, något som centrumägaren FastPartner förbereder plats för utmed Nymärstagatan.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
sbrf_helsida
happyhomes_2019

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

logistik_sigtuna

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sommar

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

fme_helsida

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sigtunavatten_standard

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

defacto_outsider
nrh
fme_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
sbrf_outsider
connys