arlandagk_panorama
Placera en station i Valsta centrum, föreslår en märstaboFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Placera polisstation i Valsta

Märstabon Lorenzo Garcia har startat upp en namninsamling på nätet för en polisstation i Märsta.

centrum_pask

Redan efter några dagar har namninsamlingen för en polisstation i Märsta engagerat hundratals. Målet är att få till minst 1000 namn enligt märstabon Lorenzo Garcia som är initiativtagare.

Lorenzo har förslag om lokalisering till Valsta Centrum, det tror han skulle vara ett lyft om poliserna kan vara synliga i lokalerna där och samtala med föräldrar och unDet har funnits en tid där det fanns en polisstation i Märsta som var ordentligt bemannad. OK mycket vatten har runnit sedan dess men dagens problem med stenkastning mot blåljus, inbrott som inte anmäls eftersom när polisen kommer från Sollentuna då har förövarna redan försvunnit, ja, jag är inte polis eller inte har någon som helst kunnande om hur polisen kan sköta sitt jobb effektivare eller bättre, säger Lorenzo Garcia till märsta.nu

Det är många som delar Lorenzos oro, han har samtalat med grannar och andra kommuninvånare, han påstår även att politiker delar hans uppfattning. Han tycker att Sigtuna nu borde ha en station eftersom Väsby ligger nära Sollentuna där det redan finns en stor station. Polismyndigheten i Stockholms Län har tidigare deklarerat att en station ska etableras i Väsby. Vad märsta.nu erfar kan det i framtiden finnas plats för en station i Märsta Centrum, något som centrumägaren FastPartner förbereder plats för utmed Nymärstagatan.

colorama_april2

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

fme_helsida
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

centrum_pask_helsida
valsta_utveckling

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
sigtunavatten_standard

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

ica_pask

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
fme_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
defacto_outsider