bostadsformedling
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Musspilling och smutsig diskbänkFoto: Sigtuna kommun
Här förvaras varorna i kylenFoto: Sigtuna kommun

Pizzerian stängdes efter brister

En Pizzeria i Märsta stängdes av Miljö-och hälsoinspektörer i flera dagar. Bland annat hade verksamhet startat i pizzeria utan att Miljö- och hälsa informerades om det.

centrum_artikel

Den nyöppnade pizzerian i Märsta fick slå igen tidigare i februari efter att kommunens hälsoinspektörer noterat så allvarliga brister att matsäkerheten till konsumenterna äventyrades. Infrastrukturen i lokalen var bristfällig och det fanns ingen skiljevägg mellan disk och bageriet. Det var också brister i information och märkning till kunder samt undermålig temperatur på varor och i kyldiskar.

Hittade musspilling
I samband med kontrollen i verksamheten påträffades också musspilling och det var otäta väggar i byggnaden vilket ökade risk för att skadedjur skulle ta sig in. Det var också brister i hygien och rengöring av lokalen samt utrustning. Efter flera inspektioner fick verksamheten öppna upp igen efter sex dagar.

happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

brobygget_helsida_valsta
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

studeravidare_helsida
nrh
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider