defacto_pan2020
Foto: Pressbild/OnlinePizza

Pizzeria får böta för fel ost

En pizzeria i Märsta får böta 5000 kronor för att man inte använder parmesanost som man skriver i menyn utan en annan ost.

Ärendet med pizzerian i Märsta som använde Grana Padano istället för Parmesanost som man skrev i menyn hamnade i Förvaltningsrätten. Det slutade med en böteslapp på 5000 kronor för att pizzerian skyltat med fel ost, rapporterar P4 Uppland. I våras uppmärksammades fallet i samband med Miljö- och hälsoskyddskontoret gjorde en inspektion hos pizzerian.

Inte nog med att ostfelet är vilseledande, det ska också vara hälsofarligt då Grana Padano till skillnad från parmesanost innehåller ett konserveringsmedel som kan orsaka reaktioner hos äggallergiker. Eftersom pizzerian inte ändra i menyn eller började använda parmesan så hamnade fallet i rätten som alltså dömde ut ett vite.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

defacto_helsida
speedy_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

marina_helsida
salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

nrh
marina_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider