defacto_pan
Byggandet av nya Pir G intill Terminal 5 försenasFoto: Visionsbild/Swedavia

Pir G försenas

Byggandet av Pir G på Arlanda försenas och byggstart är först 2020 rapporterar Byggvärlden.

Pir G intill Terminal 5 skulle byggas för att öka kapaciteten på Arlanda. Men ny har bygget försenats och byggstart är 2020 enligt Byggvärlden:
– Vi måste prioritera snabba åtgärder som ökar kapaciteten på kort sikt, säger Hans Uhrus, presschef Swedavia Airports, till Byggvärlden.

Piren skulle kunna ta emot större flygplansmodeller som Airbus A380, en modell som Arlanda ändå jobbat med att kunna hantera som märsta.nu rapporterat om. Först 2025 väntas Pir G vara klar, ett lån på 200 miljoner Euro säkrade byggandet av piren på Arlanda. Det är Skanska som är entreprenör och har 30-40 anställda som arbetar med projektet.

Snart öppnar Subway

Näringsliv Subway startar upp restaurang i Märsta centrum innan månaden är slut: - Vi väljer att etablera i Märsta eftersom att vi tror på att konceptet Subway fungerar bra i Märsta, berättar franchisetagare Patrik Andersson.

defacto_host2018

Effekt Svenska AB expanderar

Näringsliv Märstaföretaget Effekt Svenska AB förvärvar Global fastighetsservice AB. I och med affären kommer Effekt Svenska AB att omsätta ca 150 miljoner kronor.

hostfest_centrum

Nya satsningar från SAS

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer från Arlanda med start i vår: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia, i ett pressmeddelande.

EXTRA

Märstabon kan prisas på Motorgalan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro är en av tre gör upp om priset som årets marknadsförare inom fordonsbranschen: - Jag känner mig jätte stolt över att ha blivit nominerad, säger Jorge till märsta.nu

Bjurfors etablerar på Tingvalla

Nyöppnat Bjurfors kommer in på mäklarmarknaden i kommunen: - Efter många år i branschen och med stort kontaktnät och erfarenhet vill man sätta sin egen prägel på rutiner och processer, säger kontorschefen Marie Karademir i ett pressmeddelande.

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
objekt2
sbrf_sep
objekt3
outsider
connys
objekt4
sportfiske_banner
nrh