banner_moderaterna
Byggandet av nya Pir G intill Terminal 5 försenasFoto: Visionsbild/Swedavia

Pir G försenas

Byggandet av Pir G på Arlanda försenas och byggstart är först 2020 rapporterar Byggvärlden.

banner_moderaterna_artikel

Pir G intill Terminal 5 skulle byggas för att öka kapaciteten på Arlanda. Men ny har bygget försenats och byggstart är 2020 enligt Byggvärlden:
– Vi måste prioritera snabba åtgärder som ökar kapaciteten på kort sikt, säger Hans Uhrus, presschef Swedavia Airports, till Byggvärlden.

Piren skulle kunna ta emot större flygplansmodeller som Airbus A380, en modell som Arlanda ändå jobbat med att kunna hantera som märsta.nu rapporterat om. Först 2025 väntas Pir G vara klar, ett lån på 200 miljoner Euro säkrade byggandet av piren på Arlanda. Det är Skanska som är entreprenör och har 30-40 anställda som arbetar med projektet.

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

sap_valet2018
happy_homes_juli

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

steningeslottsommar

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
centerpartiet_helsida_ett
gotenehus

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard