defacto_pan
Foto: Genrebild/SAS

Pilotstrejken är över

SAS och Pilotföreningen enades under torsdagskvällen om ett avtal och därmed är den sex dagar långa strejken över.

Bara under måndag och tisdag ställdes över 1000 avgångar in, strejken har varit mycket omfattande med hundratusentals berörda passagerare i Norden. På Arlanda har ett stort antal flighter också ställts in. Men under torsdagskvällen kom besked om att strejken är över:
– Det är med lättnad jag kan konstatera att våra kunder snart kommer att vara i luften igen och att vi därmed kan uppfylla vårt löfte till våra resenärer som flyger till, från och inom Skandinavien. Återigen vill jag beklaga att den här konflikten har drabbat så många passagerare, det är djupt olyckligt, säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

Avtalet är på tre år och enligt VD:n kommer det att ge stabilitet för framtiden. Totalt drabbades 360 000 resenärer då 4015 avgångar ställdes in. Vissa trafikstörningar kan fortfarande förekomma de närmaste dagarna då den ordinarie trafiken återupptas.

mp_eu
eu_sap
varfest_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

colorama_april2
bonava_maj_helsida
v_eu_helsida

Nu avråds det från eldning igen

Notiser Brandkåren Attunda avråder från eldning igen efter några dagars torka: - Bedömningen är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster, uppger Brandkåren Attunda.

oppning_helsida
moderaternamaj
ica_valsta_choklad

Så ska FN:s globala mål nås

Nyheter Sigtuna kommun tillsätter en Agenda 2030-beredning för att kommunen snabbare ska uppnå miljömålen: - Inrättandet av en politisk beredning förstärker det arbetet och säkerställer att det blir strategiskt fokus på Agenda 2030 i vår planering och i de beslut som tas, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

fme_outsider
moderaterna_maj_outsider
mp_eu_outsider
v_eu
bonava_maj_outsider
oppning_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
colorama_april
sh_oppet
connys
defacto_outsider