centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/SAS

Pilotstrejken är över

SAS och Pilotföreningen enades under torsdagskvällen om ett avtal och därmed är den sex dagar långa strejken över.

centrum_artikel

Bara under måndag och tisdag ställdes över 1000 avgångar in, strejken har varit mycket omfattande med hundratusentals berörda passagerare i Norden. På Arlanda har ett stort antal flighter också ställts in. Men under torsdagskvällen kom besked om att strejken är över:
– Det är med lättnad jag kan konstatera att våra kunder snart kommer att vara i luften igen och att vi därmed kan uppfylla vårt löfte till våra resenärer som flyger till, från och inom Skandinavien. Återigen vill jag beklaga att den här konflikten har drabbat så många passagerare, det är djupt olyckligt, säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

Avtalet är på tre år och enligt VD:n kommer det att ge stabilitet för framtiden. Totalt drabbades 360 000 resenärer då 4015 avgångar ställdes in. Vissa trafikstörningar kan fortfarande förekomma de närmaste dagarna då den ordinarie trafiken återupptas.

happyhomes_2019
2020_helsida
teatergrillen_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

sportlov_sigtuna

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
connys_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
speedy_outsider
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider