moderater_pan_sommar
Veronica Wislander svarade för åtta målFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Pigg start räckte inte

Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

centrum_artikel

Trots en pigg start med ledning stora delar av första halvlek så förlorade Skånela mot topplaget Kärra i Vikingahallen. Skånela ledde som mest med fyra bollar, 8-4 efter en kvart. Men sista kvarten av första gör Kärra 13-5 på Skånela och man leder med 18-13.
– Vi har jättefina första tjugo minuter, det var riktigt bra, stabilt. Vi har koll på det vi ska göra, håller matchplanen, samtliga vet vad som ska hända, trots att Kärra ändrar lite i sitt spel så håller vi oss lugna. Sista tio faller vi ur vår ram, då blir det jobbigt, många faller ur ramen. Då blir det svårt att anpassa sig, vi måste bli mycket noggrannare, vi får justera mycket och hamnar efter, berättar tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg Wernheim.

I andra så är det inget snack om saken, Skånela är numret för litet. Kärra har läget fullständigt under kontroll och leder konstant med mellan 5-7 bollar. Som närmast kommer Skånela på slutet då det skiljer tre bollar med tre minuter kvar. Med matchens två sista mål fastställer Kärra segersiffrorna till 31-26.
– Kärra är bra, vi behöver inte skämmas för att förlora mot dem. Ska vi vinna så måste vi vara bättre, vara tydligare med vad vi ska göra, jag är irriterad på sättet vi förlorar på, vi får skylla oss själva, konstaterar ”Chippen”.

Skånela tar med sig de tjugo minuterna i första, i andra så håller man ställningarna, det är främst sista tjugo i första som stjälper dem.
– Det är fantastisk handboll första tjugo, det visar att kvaliteten finns, det är vår tredje torsk på hela säsongen. Vi behöver bli noggrannare i vår matchplan, då har vi chans mot alla lag. Så bra är vi. Nu får vi jobba på, ny vecka och ny match. Vi vill vara där uppe och har inget att be om ursäkt för, fortsätter ”Chippen”

Målen
Wislander 8, Andersson 6, Lindén 4, Bergsten 4, Lindén 4, Schaffer 2, Olofsson, Lannermalm

defacto_helsida
hockeyettan

Wings föll mot tabellettan

Ishockey Det var en match av akademisk betydelse för både Hudiksvall och Wings. Redan klara ettan Hudiksvall kom till Märsta för att hålla farten uppe inför Allettan.

Melwin missar VM-kval

Basket Melwin Pantzar missar Sveriges VM-kval mot Finland och Slovenien på grund av exponering för covid-19.

mp_host_helsida
flygskola_helsida
hockeyettan

Wings besegrade Segeltorp

Ishockey Näst sista omgången av Hockeyettan Östra spelades på söndagen och Wings kunde äntligen vinna efter några tunga matcher.

connys_helsida
hockeyettan

Poäng för Wings

Ishockey Wings fick med sig en poäng från matchen mot Hanviken då det blev förlust på övertid.

koppar_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
karlsson vs Stocken

Karlsson inför seriefinalen: Vi ska spela vårt spel

Handboll Tränarrivalerna Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg möts på lördag i Vikingahallen i en seriefinal: - Det är svårt att slå oss i Vikingahallen, det vet Amo som inte vunnit på flera år, säger Skånelas tränare Jimmy Karlsson.

julmarknad_helsida
jul2021

Wings föll i derbyt

Ishockey Wings föll i derbyt mot Väsby inför nästan 300 åskådare i Pinbackshallen. I samband med matchen tackades också Johan Karlsson av för sina insatser som ordförande i Wings.

dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

oppethus_outsider
swedol_outsider
jul_outsider
dack-outsider
connys
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
koppar_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out