aftenbil_helsida
Veronica Wislander svarade för åtta målFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Pigg start räckte inte

Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

swedol_artikel

Trots en pigg start med ledning stora delar av första halvlek så förlorade Skånela mot topplaget Kärra i Vikingahallen. Skånela ledde som mest med fyra bollar, 8-4 efter en kvart. Men sista kvarten av första gör Kärra 13-5 på Skånela och man leder med 18-13.
– Vi har jättefina första tjugo minuter, det var riktigt bra, stabilt. Vi har koll på det vi ska göra, håller matchplanen, samtliga vet vad som ska hända, trots att Kärra ändrar lite i sitt spel så håller vi oss lugna. Sista tio faller vi ur vår ram, då blir det jobbigt, många faller ur ramen. Då blir det svårt att anpassa sig, vi måste bli mycket noggrannare, vi får justera mycket och hamnar efter, berättar tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg Wernheim.

I andra så är det inget snack om saken, Skånela är numret för litet. Kärra har läget fullständigt under kontroll och leder konstant med mellan 5-7 bollar. Som närmast kommer Skånela på slutet då det skiljer tre bollar med tre minuter kvar. Med matchens två sista mål fastställer Kärra segersiffrorna till 31-26.
– Kärra är bra, vi behöver inte skämmas för att förlora mot dem. Ska vi vinna så måste vi vara bättre, vara tydligare med vad vi ska göra, jag är irriterad på sättet vi förlorar på, vi får skylla oss själva, konstaterar ”Chippen”.

Skånela tar med sig de tjugo minuterna i första, i andra så håller man ställningarna, det är främst sista tjugo i första som stjälper dem.
– Det är fantastisk handboll första tjugo, det visar att kvaliteten finns, det är vår tredje torsk på hela säsongen. Vi behöver bli noggrannare i vår matchplan, då har vi chans mot alla lag. Så bra är vi. Nu får vi jobba på, ny vecka och ny match. Vi vill vara där uppe och har inget att be om ursäkt för, fortsätter ”Chippen”

Målen
Wislander 8, Andersson 6, Lindén 4, Bergsten 4, Lindén 4, Schaffer 2, Olofsson, Lannermalm

ungsatsning

Thorleifsdottir till OS

Handboll Förre skånela- och rosersbergsspelaren Kristin Thorleifsdottir, 21, har tagits ut till landslaget för spel i OS.

brobygget_night
division 2

Hanna poängräddare på övertid

Fotboll FC Arlanda knepen poäng i derbyt mot GUSK efter sen kvittering och storspel av målvakten Milo Hanna: - Det var gamla handbollsreflexer, säger Hanna till märsta.nu

helsida_var2021
vardcentral_helsida
mp-helsida
brobygget_day
2020_helsida
liber_sommar_helsida

Jets tappar nyckelspelare till Tyskland

Amerikansk Fotboll Jetsspelaren Kalle Hjertton är klar för tyska topplaget Marburg Mercanaries: - Vi är mycket glada, tacksamma och stolta över Kalle och det han gjort för Arlanda hittills, och är övertygade över att Kalle kommer att vara med och bidra till Mercenaries direkt, skriver Jets på sin hemsida.

Många har hittat ut

Sport Nyligen lanserade Svenska Orienteringsförbundet konceptet Hitta ut i Sigtuna tillsammans med lokala aktörer.

rentawreck_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
brobygget_night_out
brobygget_day_out
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
ungsatsning-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
vardcentral_outsider
aftenbil_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out