januari
Veronica Wislander svarade för åtta målFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Pigg start räckte inte

Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

centrum_artikel

Trots en pigg start med ledning stora delar av första halvlek så förlorade Skånela mot topplaget Kärra i Vikingahallen. Skånela ledde som mest med fyra bollar, 8-4 efter en kvart. Men sista kvarten av första gör Kärra 13-5 på Skånela och man leder med 18-13.
– Vi har jättefina första tjugo minuter, det var riktigt bra, stabilt. Vi har koll på det vi ska göra, håller matchplanen, samtliga vet vad som ska hända, trots att Kärra ändrar lite i sitt spel så håller vi oss lugna. Sista tio faller vi ur vår ram, då blir det jobbigt, många faller ur ramen. Då blir det svårt att anpassa sig, vi måste bli mycket noggrannare, vi får justera mycket och hamnar efter, berättar tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg Wernheim.

I andra så är det inget snack om saken, Skånela är numret för litet. Kärra har läget fullständigt under kontroll och leder konstant med mellan 5-7 bollar. Som närmast kommer Skånela på slutet då det skiljer tre bollar med tre minuter kvar. Med matchens två sista mål fastställer Kärra segersiffrorna till 31-26.
– Kärra är bra, vi behöver inte skämmas för att förlora mot dem. Ska vi vinna så måste vi vara bättre, vara tydligare med vad vi ska göra, jag är irriterad på sättet vi förlorar på, vi får skylla oss själva, konstaterar ”Chippen”.

Skånela tar med sig de tjugo minuterna i första, i andra så håller man ställningarna, det är främst sista tjugo i första som stjälper dem.
– Det är fantastisk handboll första tjugo, det visar att kvaliteten finns, det är vår tredje torsk på hela säsongen. Vi behöver bli noggrannare i vår matchplan, då har vi chans mot alla lag. Så bra är vi. Nu får vi jobba på, ny vecka och ny match. Vi vill vara där uppe och har inget att be om ursäkt för, fortsätter ”Chippen”

Målen
Wislander 8, Andersson 6, Lindén 4, Bergsten 4, Lindén 4, Schaffer 2, Olofsson, Lannermalm

coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

ridskola2020_helsida
hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

prima_helsida

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

2020_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

centrum_helsida2020
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

defacto_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

meko_helsida
coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

januari_helsida
herrallsvenskan

Skånelas vinstsvit bruten

Handboll Skånelas fina vinstsvit bröts i hemmamatchen mot Kungälv efter bland annat fem mål av förre skånelaiten Jesper Filén.

coronapandemin

Beskedet: Organiserad idrott ska även ställas in utomhus

Sport Folkhälsomyndigheten anser inte att organiserad utomhusidrott för barn och unga ska ställas in men Smittskyddsläkaren i Stockholm delar inte uppfattningen.

moderat_outsider_jan
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
nrh
connys