januari
Philip Alouch som spelare. Foto: Magnus Granhagen

Philip leder nya unga MIK

Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

centrum_artikel

Blott 23-årige Philip Alouch blir huvudtränare för Märsta IK:s herrlag i Division 4. Klubben ramlade ur trean förra säsongen:
– Det blev en tuff säsong då flera yngre fick ta steget upp tidigare än de borde och alltför många fick en tuffare utmaning än de var redo för. Eftersom många äldre och erfarna spelare valde att trappa ner till lägre divisioner stod vi där med en väldigt oerfaren division 3-trupp, berättar Philip för märsta.nu

Philip har haft ett stort engagemang för den lokala fotbollen och parallelt med sin spelarkarriär tränat ungdomslag och Division 6-laget. Philip kommer vid sin sida att ha bland annat Kaj Ekola som varit målvakt i Valsta Syrianska och Väsby.
– A-laget har gjort klart med flera nya spelare. Det handlar om sex spelare, de flesta i tonåren, som inte var med i klubben förra året och dessutom en hel del nya från ungdomslagen. Det handlar om spelare från Akropolis, FC Djursholm, Rosersberg mfl. Truppen består av 23-24 spelare, fortsätter Philip.

Föreningen satsar även på U-trupp och ett tätt samarbete med U16-laget som spelar på nationell nivå. Division 6-laget kommer att vara en blandning av U-truppen och A-laget.
– Vi är redo att ta oss an division fyra med en föryngrad trupp men också en stomme med mer erfarna. Det har varit en lång uppladdning, hela sex månader. Vi har fått börja om vår försäsong två gånger och när det nu blir en enkelserie kan allt hända. Två resultat kan avgöra var i tabellen man kommer att slåss. Förutsättningarna är dock lika för alla. Vi består av en majoritet 16-19 åriga spelare som inte är vana med seniorspel och precis lika lite som motståndarna i serien vet om oss vet vi om dem. När serien drar igång tar vi en match i taget. Målsättningen är att vinna varje match och sedan får vi se hur långt det tar oss, säger Philip Alouch.

Märsta IK spelar sin premiär på torsdag 18/6 hemma på Midgårdsvallen mot Unik.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

2020_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

connys_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

ridskola2020_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

defacto_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

prima_helsida
meko_helsida
coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

herrallsvenskan

Skånelas vinstsvit bruten

Handboll Skånelas fina vinstsvit bröts i hemmamatchen mot Kungälv efter bland annat fem mål av förre skånelaiten Jesper Filén.

januari_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Beskedet: Organiserad idrott ska även ställas in utomhus

Sport Folkhälsomyndigheten anser inte att organiserad utomhusidrott för barn och unga ska ställas in men Smittskyddsläkaren i Stockholm delar inte uppfattningen.

coronapandemin

Fritidschefen: Går emot allt vad vi vill

Sport Riksidrottsförbundet uppmanade kommunerna till dialog innan man stängde ner hallar men Sigtuna kommun och andra i länet stängde ner ändå: - De här besluten vi tagit nu går givetvis emot allt vi egentligen vill. Vi vill såklart att våra invånare ska använda våra anläggningar, röra på sig, ha kul tillsammans – och må gott, säger Kultur- och fritidsförvaltningen chef Lars Palmér.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

swedol_outsider
connys
nrh
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider