mote_sommar
Philip Alouch som spelare. Foto: Magnus Granhagen

Philip leder nya unga MIK

Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

centrum_artikel

Blott 23-årige Philip Alouch blir huvudtränare för Märsta IK:s herrlag i Division 4. Klubben ramlade ur trean förra säsongen:
– Det blev en tuff säsong då flera yngre fick ta steget upp tidigare än de borde och alltför många fick en tuffare utmaning än de var redo för. Eftersom många äldre och erfarna spelare valde att trappa ner till lägre divisioner stod vi där med en väldigt oerfaren division 3-trupp, berättar Philip för märsta.nu

Philip har haft ett stort engagemang för den lokala fotbollen och parallelt med sin spelarkarriär tränat ungdomslag och Division 6-laget. Philip kommer vid sin sida att ha bland annat Kaj Ekola som varit målvakt i Valsta Syrianska och Väsby.
– A-laget har gjort klart med flera nya spelare. Det handlar om sex spelare, de flesta i tonåren, som inte var med i klubben förra året och dessutom en hel del nya från ungdomslagen. Det handlar om spelare från Akropolis, FC Djursholm, Rosersberg mfl. Truppen består av 23-24 spelare, fortsätter Philip.

Föreningen satsar även på U-trupp och ett tätt samarbete med U16-laget som spelar på nationell nivå. Division 6-laget kommer att vara en blandning av U-truppen och A-laget.
– Vi är redo att ta oss an division fyra med en föryngrad trupp men också en stomme med mer erfarna. Det har varit en lång uppladdning, hela sex månader. Vi har fått börja om vår försäsong två gånger och när det nu blir en enkelserie kan allt hända. Två resultat kan avgöra var i tabellen man kommer att slåss. Förutsättningarna är dock lika för alla. Vi består av en majoritet 16-19 åriga spelare som inte är vana med seniorspel och precis lika lite som motståndarna i serien vet om oss vet vi om dem. När serien drar igång tar vi en match i taget. Målsättningen är att vinna varje match och sedan får vi se hur långt det tar oss, säger Philip Alouch.

Märsta IK spelar sin premiär på torsdag 18/6 hemma på Midgårdsvallen mot Unik.

landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
sommar_sigtuna2020
connys_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

2020_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

defacto_helsida