centrum_panorama2020
Philip Alouch som spelare. Foto: Magnus Granhagen

Philip leder nya unga MIK

Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

Blott 23-årige Philip Alouch blir huvudtränare för Märsta IK:s herrlag i Division 4. Klubben ramlade ur trean förra säsongen:
– Det blev en tuff säsong då flera yngre fick ta steget upp tidigare än de borde och alltför många fick en tuffare utmaning än de var redo för. Eftersom många äldre och erfarna spelare valde att trappa ner till lägre divisioner stod vi där med en väldigt oerfaren division 3-trupp, berättar Philip för märsta.nu

Philip har haft ett stort engagemang för den lokala fotbollen och parallelt med sin spelarkarriär tränat ungdomslag och Division 6-laget. Philip kommer vid sin sida att ha bland annat Kaj Ekola som varit målvakt i Valsta Syrianska och Väsby.
– A-laget har gjort klart med flera nya spelare. Det handlar om sex spelare, de flesta i tonåren, som inte var med i klubben förra året och dessutom en hel del nya från ungdomslagen. Det handlar om spelare från Akropolis, FC Djursholm, Rosersberg mfl. Truppen består av 23-24 spelare, fortsätter Philip.

Föreningen satsar även på U-trupp och ett tätt samarbete med U16-laget som spelar på nationell nivå. Division 6-laget kommer att vara en blandning av U-truppen och A-laget.
– Vi är redo att ta oss an division fyra med en föryngrad trupp men också en stomme med mer erfarna. Det har varit en lång uppladdning, hela sex månader. Vi har fått börja om vår försäsong två gånger och när det nu blir en enkelserie kan allt hända. Två resultat kan avgöra var i tabellen man kommer att slåss. Förutsättningarna är dock lika för alla. Vi består av en majoritet 16-19 åriga spelare som inte är vana med seniorspel och precis lika lite som motståndarna i serien vet om oss vet vi om dem. När serien drar igång tar vi en match i taget. Målsättningen är att vinna varje match och sedan får vi se hur långt det tar oss, säger Philip Alouch.

Märsta IK spelar sin premiär på torsdag 18/6 hemma på Midgårdsvallen mot Unik.

centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

connys_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

defacto_helsida
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider