moderater_pan_sommar
Kristdemokraternas nya styrelseFoto: Pressbild

Pettersson nygammal ordförande i KD

Även Kristdemokraterna har hållit årsmöte och där blev Kurt Pettersson vald till ordförande.

Veteranen Kurt Pettersson gör comeback som ordförande i Kristdemokraterna. Kurt är enligt ett pressmeddelande från partiet troligtvis den politiker som sysslat med lokalpolitik längst i kommunen då det var snart 40 år sedan han inledde sitt arbete i dåvarande KDS. Han har sedan dess varit antingen ordförande eller styrelsemedlem. Michael Harvey som nyligen hoppade av sin fullmäktigeplats för att satsa på sitt taxiåkeri finns inte med i styrelsen. Karsten Bjärbo valdes till vice ordförande och han är även gruppledare för partiet i fullmäktige. Ny i styrelsen är Britta Utbult-Pålsson som även sitter med i Individ- och familjeomsorgsnämnden.

Partiet har i samband med sitt årsmöte valt att göra ett utrikespolitiskt ställningstagande. Man anser att Livsmedelsverkets nya regler om att hur varor från Gaza, Golan och Västbanken bör märkas ska kritiseras. KD i Sigtuna anser att det snarare försenar än skyndar en fredsprocess eftersom israeliska företag som verkar i områdena haft en positiv verkan för palestinierna då de ska ha bra löner och villkor.
– Det är mycket förvånande att en svensk statlig myndighet – som ju skall förhålla sig rent sakligt till sitt uppdrag – driver aktiv politisk propaganda på detta sätt, står det i pressmeddelandet från (KD).

defacto_helsida
helsida_sfs
kso_helsida
social_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sfs_out
mp_outsider2022
connys
centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
moderat_outsider
outsider_social
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh