defacto_pan2020
Petra Ullenius, 39 år, från RosersbergFoto: Pressbild/Centerpartiet

Petra startar som politisk sekreterare hos (C)

Centerpartiet i Sigtuna kommun har anställt Petra Ullenius som politusk sekreterare: - Det är jätteroligt att nu få vara med som bollplank i den politiska vardagen, säger Petra i ett uttalande.

centrum_artikel

Rosersbergaren Petra Ullenius, 39, börjar arbetet som politisk sekreterare hos Centerpartiet i Sigtuna kommun. Petra sitter som bland annat ersättare i kommunfullmäktige och ledamot i Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet har Petra ett stort samhällsengagemang och arbetar för allas lika rät och värde. Hon brinner för frågor som rör äldreomsorg och miljö samt klimat.
– Det är jätteroligt att nu få vara med som bollplank i den politiska vardagen. Varje parti borde ha en politisk sekreterare, det är ett nödvändigt och viktigt verktyg för alla partier och den demokratiska processen, uppger Petra Ullenius.

Ska vara ute i kommunen
Petra började engagera sig politiskt för sju år sedan och har även erfarenhet från arbete i både statlig och kommunal förvaltning. Hon är beteendevetare i grunden men har även kunskap inom förvaltningspolitik, funktionsrätt och förvaltningsrätt.
– Vårt fokus i höst kommer vara att träffa kommunorganisationen, invånare och näringslivet, främst på landsbygden. Vi kommer även att lägga stor energi på att utveckla och förankra den nya Agenda 2030 beredningen som kommunledningen tog beslut om tidigare i år där Centerpartiet innehar ordförandeskapet, säger partiets gruppledare Gill Brodin.

connys_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

2020_helsida
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys