defacto_pan
Petra Ullenius, 39 år, från RosersbergFoto: Pressbild/Centerpartiet

Petra startar som politisk sekreterare hos (C)

Centerpartiet i Sigtuna kommun har anställt Petra Ullenius som politusk sekreterare: - Det är jätteroligt att nu få vara med som bollplank i den politiska vardagen, säger Petra i ett uttalande.

Rosersbergaren Petra Ullenius, 39, börjar arbetet som politisk sekreterare hos Centerpartiet i Sigtuna kommun. Petra sitter som bland annat ersättare i kommunfullmäktige och ledamot i Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet har Petra ett stort samhällsengagemang och arbetar för allas lika rät och värde. Hon brinner för frågor som rör äldreomsorg och miljö samt klimat.
– Det är jätteroligt att nu få vara med som bollplank i den politiska vardagen. Varje parti borde ha en politisk sekreterare, det är ett nödvändigt och viktigt verktyg för alla partier och den demokratiska processen, uppger Petra Ullenius.

Ska vara ute i kommunen
Petra började engagera sig politiskt för sju år sedan och har även erfarenhet från arbete i både statlig och kommunal förvaltning. Hon är beteendevetare i grunden men har även kunskap inom förvaltningspolitik, funktionsrätt och förvaltningsrätt.
– Vårt fokus i höst kommer vara att träffa kommunorganisationen, invånare och näringslivet, främst på landsbygden. Vi kommer även att lägga stor energi på att utveckla och förankra den nya Agenda 2030 beredningen som kommunledningen tog beslut om tidigare i år där Centerpartiet innehar ordförandeskapet, säger partiets gruppledare Gill Brodin.

defacto_helsida
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh