moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Personalbrist i säkerhetskontrollen

Avarn Security har problem med rekryteringen av personal vilket orsakat köer till säkerhetskontrollen.

Det har varit problem med köer till säkerhetskontrollerna förra veckan och även denna vecka varnar Swedavia för körisk i samband med påsk. SVT Stockholm rapporterar om att Avarn Security har problem med att hitta arbetskraft som kvalificerar sig till säkerhetskontrollen.
– Rekryteringsprocessen är lång och innehåller ett antal lämplighets- och säkerhetsprövningar för att bli godkänd, vilket innebär att många som söker till oss helt enkelt inte klarar kraven, både vad gäller våra generella krav som utbildning och språk men också kraven och lämpligheten utifrån ett säkerhetsperspektiv, uppger Avarn Security för SVT.

Personal som söker ska även utbildas och säkerhetsprövas vilket kan ta flera månader tills att man faktiskt kan jobba. Eftersom det tar lång tid att vänta på jobb så kan andra välja andra jobb som man kan börja på direkt.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_april
kso_helsida
defacto_helsida
helsida_sfs
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
nrh
sfs_out
kso-duell_out
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
pantamera_out