moderater_pan_sommar
Pierre Cengiz-Edstrand och Dragan Perkovic, båda har blivit av med sina arvoden i Arbetsgivareutskottet. Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Perkovic blir av med arvodet

Politiska vilden Dragan Perkovic, tidigare (L), blir av med sitt arvode efter beslut i Arbetsgivareutskottet: - Varför gör man detta nu efter ett år, frågar sig Dragan Perkovic.

centrum_artikel

Dragan Perkovic sitter som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och uppger att ca 4-5000 kronor i arvode betalas ut till honom varje månad för arbetet i nämnden. Men i september meddelade Perkovic att han blir politisk vilde. Arbetsgivareutskottet som beslutar om vilka som ha erhålla arvoden har dock först nu klubbat igenom en indragning av arvodet. För snart ett år sedan var det Pierre Cengiz-Edstrand (MP) som deklarerade att han röstar fritt som blev av med sitt arvode.

Går händelserna i förväg
Dragan Perkovic är frågande till varför arvodet dras in först nu, han menar att den nya koalitionen som ännu inte fått laga kraft går händelserna i förväg med att plocka bort arvoden för förtroendevalda.
– Jag förstår att de ändrar när de väl tar över, men inget är klart och man går händelserna i förväg.

Kritiserats innan
Pernilla Bergqvist (L) är ordförande i nämnden, hennes agerande i samband med att Pierre Cengiz-Edstrand blev av med arvodet har tidigare kritiserats av bland annat Olov Holst som menade att Arbetsgivarutskottet inte skulle besluta om den här typ av ärenden utan att det sker på minst kommunstyrelsenivå. Bergqvist poängterar att beslutet att dra in Dragans arvode är direkt kopplat till att han valt att lämna Liberalerna och vli politisk vilde:
– Det var hans eget beslut att lämna partiet och bli politisk vilde, säger hon.

Arvoden korrigeras med ny kommunledning
Just nu är det många politiker som inte medverkar i kommunledningen formellt sett, bland annat Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa och andra ledande socialdemokrater:
– När det gäller S-politiker så är vi i processen att bilda en ny kommunledning mellan Alliansgruppen, Liberalerna och Miljöpartiet. När den nya kommunledningen formellt är utsedd så kommer arvoden att korrigeras. Den ordningen som kommunen har idag är att kommunledningen (majoriteten) har ett visst belopp för arvoden till sitt förfogande och oppositionen har ett annat lägre belopp. Men alla sådana förändringar görs när nya kommunledningen formellt är utsedd, förklarar Berqvist.

Stödjer Holst
Dragan Perkovic har öppet sagt att han kan stödja en kommunledning som Olov Holst leder och att han när det är klart kommer att gå med i ett alliansparti. Ronnie Lundin (S) och Mats Weibull (M) röstade inte i beslutet om att dra in Dragan Perkovic arvode.

defacto_helsida
mp_host_helsida
bostad_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
dack-helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
vaccin

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
vaccin-outsider
dack-outsider
mp-outsider
nrh
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out