moderaterna_riksdag
Foto: Pensionsmyndigheten

Pensionärerna ökar i kommunen

Det bor allt fler i kommunen som är i pensionsåldern enligt Statistiska centralbyrån.

centrum_artikel

Sigtuna som har en av länets yngsta befolkning börjar bli äldre. SCB uppger att det nu är fler pensionärer i kommunen. Det bor nu nästan 7100 pensionärer, alltså över 65 år. 29 200 personer är i arbetsför ålder, mellan 20-64 år. Försörjningskvoten har ökat i kommunen.
– Försörjningskvoten från äldre har alltså stigit i Sigtuna. När försörjningskvoten stiger betyder det att färre personer ska finansiera välfärden för fler. Kommunen följer därmed utvecklingen i riket. Sedan millennieskiftet har vi blivit färre personer i arbetsför ålder i relation till antalet äldre i Sverige, säger Lena Lundkvist, demograf på SCB.

Försörjningskvoten uppges öka i de flesta av länets kommuner. Det innebär hur många personer i pensionsåldern som 100 20-64 åringar behöver försörja. I Sigtunas fall är sviten 24, vilket alltså innebär att 100 personer som arbetar försörjer 24 pensionärer.

mod_helsida
connys_helsida
handbollsskola
defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider