moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Pensionärer kräver fler platser i särskilt boende

Sveriges Pensionärsförbund och PRO har enats om ett upprop för att Kommunstyrelsen ska köpa fler platser till Vardagas nya särskilda boende i Sigtuna.

centrum_artikel

Vardaga har startat upp ett nytt särskilt boende i Sigtuna stadsängar, men boendet är lika öppet för alla andra som från Sigtuna. Pensionärsorganisationerna SPF Seniorerna och PRO uppmanar nu Kommunstyrelsen i ett upprop att köpa fler platser i boendet.
– Idag finns det 20 kommuninnevånare som är färdigutredda och som står i kö för särskilt boende. Dessutom är det 30 kommuninnevånare som bor i särskilt boende i andra kommuner än Sigtuna kommun. I Vardagas särskilda boende i Sigtuna Stadsängar finns åtminstone 30 tomma platser, säger Sverker Jonsson på SPF Seniorerna

Uppropet har redan lockat 624 namnunderskrifter som lämnats in till Kommunstyrelsen:
– Undertecknarna kräver att kommunen köper platser i Stadsängarna, så att de som är färdigutredda erbjuds särskilt boende i kommunen och att de som är utlokaliserade ska kunna återvända till Sigtuna kommun, fortsätter Sverker Jonsson.

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida
2020_helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida
flygskola_helsida
connys_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

helsida_var2021
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
julmarknad_outsider
flygskolan_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
connys
mp-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider