defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Pensionärer kräver fler platser i särskilt boende

Sveriges Pensionärsförbund och PRO har enats om ett upprop för att Kommunstyrelsen ska köpa fler platser till Vardagas nya särskilda boende i Sigtuna.

centrum_artikel

Vardaga har startat upp ett nytt särskilt boende i Sigtuna stadsängar, men boendet är lika öppet för alla andra som från Sigtuna. Pensionärsorganisationerna SPF Seniorerna och PRO uppmanar nu Kommunstyrelsen i ett upprop att köpa fler platser i boendet.
– Idag finns det 20 kommuninnevånare som är färdigutredda och som står i kö för särskilt boende. Dessutom är det 30 kommuninnevånare som bor i särskilt boende i andra kommuner än Sigtuna kommun. I Vardagas särskilda boende i Sigtuna Stadsängar finns åtminstone 30 tomma platser, säger Sverker Jonsson på SPF Seniorerna

Uppropet har redan lockat 624 namnunderskrifter som lämnats in till Kommunstyrelsen:
– Undertecknarna kräver att kommunen köper platser i Stadsängarna, så att de som är färdigutredda erbjuds särskilt boende i kommunen och att de som är utlokaliserade ska kunna återvända till Sigtuna kommun, fortsätter Sverker Jonsson.

valvet_helsida
happy_homes_mars

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

studenten2020_helsida
marina_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida
stottasigtuna_helsida
swedol_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
stottasigtuna_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh