defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Pensionärer kräver fler platser i särskilt boende

Sveriges Pensionärsförbund och PRO har enats om ett upprop för att Kommunstyrelsen ska köpa fler platser till Vardagas nya särskilda boende i Sigtuna.

centrum_artikel

Vardaga har startat upp ett nytt särskilt boende i Sigtuna stadsängar, men boendet är lika öppet för alla andra som från Sigtuna. Pensionärsorganisationerna SPF Seniorerna och PRO uppmanar nu Kommunstyrelsen i ett upprop att köpa fler platser i boendet.
– Idag finns det 20 kommuninnevånare som är färdigutredda och som står i kö för särskilt boende. Dessutom är det 30 kommuninnevånare som bor i särskilt boende i andra kommuner än Sigtuna kommun. I Vardagas särskilda boende i Sigtuna Stadsängar finns åtminstone 30 tomma platser, säger Sverker Jonsson på SPF Seniorerna

Uppropet har redan lockat 624 namnunderskrifter som lämnats in till Kommunstyrelsen:
– Undertecknarna kräver att kommunen köper platser i Stadsängarna, så att de som är färdigutredda erbjuds särskilt boende i kommunen och att de som är utlokaliserade ska kunna återvända till Sigtuna kommun, fortsätter Sverker Jonsson.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

vardcentral_helsida
rentawreck_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
ridskola2020_helsida
Moderaterna_helsida2021
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

sigtunastad_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh