moderater_pan_sommar
Foto: NewFace/Jeanette Sundin

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

Efter varje läsår återstår en utvärdering som för Sigtuna kommun ser bra ut i vissa delar och sämre i andra. Vissa skolor är mer attraktiva än andra. När vinstutdelande aktiebolag tillåts bedriva skolverksamhet töms den kommunala skolan på skolpeng och elever. Trots satsningar på skolan så är segregation och ojämlikhet i skolan ett växande problem. Stödinsatser finns för de elever som inte klarar målen, men för det ökande antal ungdomar som ändå misslyckas återstår ovisshet och sysslolöshet.

Trots allt prat om trygghet så minskar inte våld och utanförskap i vår kommun. Ett utanförskap är förödande, både för individen och kommunen. Så länge dörrarna till
samhället är stängda och dörrarna till gängen är öppna finns alltid risken att många
unga väljer kriminalitet.

Forskning idag visar att de åtgärder som är långsiktigt hållbara är att arbeta förebyggande. Hårda tag, kameror och vakter kan lösa akuta problem men de stora resultaten sker när kommuner satsar på skolpersonal och på att elever ska lyckas i skolan.

Miljöpartiet satsar på
● fler vuxna i skolan – vi kräver två lärare i varje klassrum, skolvärdar på högstadiet och fasta resursskolor för alla årskurser
● stärkt skolhälsovård med förskolekuratorer
● fler arbetsmarknadssatsningar – barn och unga ska se båda sina föräldrar gå till jobbet
● jobb för fler unga – kommunledningens betygskrav för sommarjobb måste slopas
● fler lokala poliser som jobbar närmare familjer och en polisstation i Märsta

Skolans syfte ska alltid vara utbildning – aldrig vinst. Miljöpartiet vill se ett stopp för
ytterligare vinstdrivande skolor i vår kommun. Pengarna ska gå till eleverna!

  • Karolina Windefalk
    Miljöpartiet de gröna i Sigtuna kommun
kso_helsida
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Insändare Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

Hemtjänsten inte fossilfri

Insändare Hemtjänstens bilar rullar i hela kommunen alla dagar under året. De utgör en betydande andel av kommunens fordonsflotta. För Miljöpartiet är det självklart att dessa bilar ska uppfylla kommunens miljöstandard.

helsida_sfs
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Insändare Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Insändare Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

social_helsida
mp_helsida_april

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Insändare Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kso-duell_out
connys
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
sfs_out
outsider_social
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
pantamera_out