bostadsformedling
Pendlarparkeringen i Märsta vid 11-tiden på tisdagenFoto: MMS-Bild

Pendlare: Fullt på pendlarparkeringen

Flera gånger har det dagtid varit problem att hitta p-platser på pendlarparkeringen: - En stackare som inte ville komma försent till jobbet panikparkerade, istället för att ordna fler p-platser ger kommunen böter, säger en märstabo till redaktionen.

centrum_artikel

Vid flera tillfällen har pendlare hört av sig till redaktionen kring situationen på pendlarparkeringen vid Märsta station. Samtliga parkeringar ska vara fulla under dagtid. Senast idag tisdag var det ont eller inga platser alls att tillgå enligt en läsare som kontaktat redaktionen. En person fick då panikparkera och kort därpå ska bilen ha lappats:
– Istället för att ordna fler p-platser så ger kommunen stackarn böter, inte nån kul avslutning på dagen för denne, säger läsaren.

Ulf Säfström på stadsbyggnadskontoret säger att det inte ska vara något större problem med tillgänglighet av p-platser på pendlarparkeringen. Det finns ca 550 stycken, sett över hela dygnet så är det inte full jämt, menar han. Några planer för fler P-platser finns inte i skrivande stund:
– Åker man längre bort så ska det finnas fler platser, sa Ulf Säfström till märsta.nu nyligen.

Andra har klagat på att många använder parkeringen över natten, där ska kommunens P-vakter finnas tillhands för att lappa enligt Säfström:
– Det är inget större problem över natten heller, i början var det så när vi införde p-förbudet men inte nu, fortsätter Ulf Säfström.

spedition_sigtuna
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
speedy_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
speedy_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider