center_pan21
Pendlarparkeringen i Märsta vid 11-tiden på tisdagenFoto: MMS-Bild

Pendlare: Fullt på pendlarparkeringen

Flera gånger har det dagtid varit problem att hitta p-platser på pendlarparkeringen: - En stackare som inte ville komma försent till jobbet panikparkerade, istället för att ordna fler p-platser ger kommunen böter, säger en märstabo till redaktionen.

centrum_artikel

Vid flera tillfällen har pendlare hört av sig till redaktionen kring situationen på pendlarparkeringen vid Märsta station. Samtliga parkeringar ska vara fulla under dagtid. Senast idag tisdag var det ont eller inga platser alls att tillgå enligt en läsare som kontaktat redaktionen. En person fick då panikparkera och kort därpå ska bilen ha lappats:
– Istället för att ordna fler p-platser så ger kommunen stackarn böter, inte nån kul avslutning på dagen för denne, säger läsaren.

Ulf Säfström på stadsbyggnadskontoret säger att det inte ska vara något större problem med tillgänglighet av p-platser på pendlarparkeringen. Det finns ca 550 stycken, sett över hela dygnet så är det inte full jämt, menar han. Några planer för fler P-platser finns inte i skrivande stund:
– Åker man längre bort så ska det finnas fler platser, sa Ulf Säfström till märsta.nu nyligen.

Andra har klagat på att många använder parkeringen över natten, där ska kommunens P-vakter finnas tillhands för att lappa enligt Säfström:
– Det är inget större problem över natten heller, i början var det så när vi införde p-förbudet men inte nu, fortsätter Ulf Säfström.

julmarknad_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
oppethus_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
mp_host_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

flygskola_helsida
centrum_helsida2020
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

dack-outsider
swedol_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
mp-outsider