moderaterna_panorama
Pendlarparkeringen i Märsta vid 11-tiden på tisdagenFoto: MMS-Bild

Pendlare: Fullt på pendlarparkeringen

Flera gånger har det dagtid varit problem att hitta p-platser på pendlarparkeringen: - En stackare som inte ville komma försent till jobbet panikparkerade, istället för att ordna fler p-platser ger kommunen böter, säger en märstabo till redaktionen.

Vid flera tillfällen har pendlare hört av sig till redaktionen kring situationen på pendlarparkeringen vid Märsta station. Samtliga parkeringar ska vara fulla under dagtid. Senast idag tisdag var det ont eller inga platser alls att tillgå enligt en läsare som kontaktat redaktionen. En person fick då panikparkera och kort därpå ska bilen ha lappats:
– Istället för att ordna fler p-platser så ger kommunen stackarn böter, inte nån kul avslutning på dagen för denne, säger läsaren.

Ulf Säfström på stadsbyggnadskontoret säger att det inte ska vara något större problem med tillgänglighet av p-platser på pendlarparkeringen. Det finns ca 550 stycken, sett över hela dygnet så är det inte full jämt, menar han. Några planer för fler P-platser finns inte i skrivande stund:
– Åker man längre bort så ska det finnas fler platser, sa Ulf Säfström till märsta.nu nyligen.

Andra har klagat på att många använder parkeringen över natten, där ska kommunens P-vakter finnas tillhands för att lappa enligt Säfström:
– Det är inget större problem över natten heller, i början var det så när vi införde p-förbudet men inte nu, fortsätter Ulf Säfström.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
liber_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider