centrum_panorama2020
Pendlarparkeringen i Märsta vid 11-tiden på tisdagenFoto: MMS-Bild

Pendlare: Fullt på pendlarparkeringen

Flera gånger har det dagtid varit problem att hitta p-platser på pendlarparkeringen: - En stackare som inte ville komma försent till jobbet panikparkerade, istället för att ordna fler p-platser ger kommunen böter, säger en märstabo till redaktionen.

Vid flera tillfällen har pendlare hört av sig till redaktionen kring situationen på pendlarparkeringen vid Märsta station. Samtliga parkeringar ska vara fulla under dagtid. Senast idag tisdag var det ont eller inga platser alls att tillgå enligt en läsare som kontaktat redaktionen. En person fick då panikparkera och kort därpå ska bilen ha lappats:
– Istället för att ordna fler p-platser så ger kommunen stackarn böter, inte nån kul avslutning på dagen för denne, säger läsaren.

Ulf Säfström på stadsbyggnadskontoret säger att det inte ska vara något större problem med tillgänglighet av p-platser på pendlarparkeringen. Det finns ca 550 stycken, sett över hela dygnet så är det inte full jämt, menar han. Några planer för fler P-platser finns inte i skrivande stund:
– Åker man längre bort så ska det finnas fler platser, sa Ulf Säfström till märsta.nu nyligen.

Andra har klagat på att många använder parkeringen över natten, där ska kommunens P-vakter finnas tillhands för att lappa enligt Säfström:
– Det är inget större problem över natten heller, i början var det så när vi införde p-förbudet men inte nu, fortsätter Ulf Säfström.

centrum_helsida2020
speedy_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

2020_helsida
happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

festspec_corona_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider