centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Pendeltågsresenärer på Märstalinjen ökar

Resandet med pendeltågslinjen Märsta-Södertälje ökar allt mer.

centrum_jul_artikel

Tidningen Mitt i Stockholm rapporterar att allt fler väljer att åka pendeltåg, största ökningen sker dessutom på linjen Märsta-Södertälje. Pendeln har ökat tio procent samtidigt som all kollektivtrafik gått upp med 2,3 procent för augusti.

357 000 reser med pendeltåget varje dygn, mot 296 000 förra året i augusti. Linje 42/42 Märsta-Södertälje har 115 000 resor varje dag. För att fler ska kunna resa krävs utbyggnad av spår, vändspår men också att trimma trafiken till exempel genom smartare placering av signaler och förbättrad störningshantering. Dessutom är antalet nöjda pendeltågsresenärer uppe i 75 procent, dock väntas siffran gå ner under vintern.

Förra vintern var det bara 56 procent av resenärerna som var nöjda med pendeltågstrafiken enligt Mitt i. Största problemet är förseningar och man har därför identifierat 40 växlar som man ska ha extra koll på i vinter så att det inte blir frysta växlar som försenar tågen.

colorama_jul

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

greeknighthelsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

centrum_jul_helsida
happyhomes_2019
tp_helsida
julbord_helsida
ica_oktober

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

fme_oktober
julbord
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
nrh
connys
greeknight_outsider