defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Pendeltågen punktligare än någonsin

Pendeltåget har aldrig gått så punktligt som den gångna månaden enligt trafikoperatören MTR.

centrum_artikel

MTR som kör pendeltåget åt SL skriver i ett pressmeddelande att juli månads punktlighet låg på hela 97,5 procent. I december 2016 när MTR tog över driften låg den genomsnittliga punktligheten på 88,1 procent.

Den största orsaken till punktlighetsproblemen har varit infrastrukturen. Även i juli stod infrastruktur för en stor del av förseningarna, näsan var tredje försening var kopplad till infrastrukturen, dock är det den lägsta uppmätta siffran på 13 månader. Spårspring är en annan anledning som orsakar förseningar, det kan även inträffa olyckor som gör att tågen behöver stoppas.
– Det är fantastiskt roligt att se denna utveckling. Vi har ett viktigt och nära samarbete med Trafikförvaltningen i Region Stockholm och Trafikverket för att pendeltågen ska komma fram i tid. Det känns som att vi börjar se frukterna av det samarbetet nu och det är mycket glädjande, säger Henrik Dahlin, VD MTR Pendeltågen.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider