moderat_sommar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Pendeltågen allt punktligare

Pendeltågen har blivit punktligare, 93 av 100 tåg är nu i tid enligt trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M).

centrum_artikel

Punktligheten i pendeltågstrafiken har ökat med fem procent i år. 93 procent av alla tåg anländer till sin station i tid.
– Det visar att vårt nya samarbete med MTR och Trafikverket ger resultat. Samtidigt finns ingen anledning att slå sig till ro. Att hålla i den positiva utvecklingen kommer kräva fortsatt hårt arbete från alla parter, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd och ordförande för SL.

Sedan i juni har man dessutom startat en punktlighetssatsning där mätutrustning finns på tågen som ska mäta infrastrukturens skick längs banan i syfte att upptäcka avvikelser som kan åtgärdas innan de leder till fel som påverkar trafiken.
– Då det bästa underhållsarbetet är det förebyggande ser jag gärna fler satsningar likt denna framöver, fortsätter Kristoffer Tamsons

I april inleddes ett samarbete mellan SL, tågoperatören MTR och Trafikverket för ökad punktlighet. Det finns ett 20-punktsprogram som parterna följer i syfte att öka punktligheten i pendeltågstrafiken.

studeravidare_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
spedition_sigtuna
sommar_sigtuna2020
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
marina_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
kaa_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out