moderaterna_panorama
Foto: Trafikverket

Pendeltåg påverkas av tunnelrenovering

Från och med igår 5:e juli så stannar inte pendeltågen i Solna och Ulriksdal.

Trafikverket ska renovera tunlarna under Hagalund i Solna vilket påverkar pendeltåget till och från Märsta. Inga pendeltåg kommer mellan 5 juli och 9 augusti stanna vid stationerna Solna och Ulriksdal.
– Solnatunnlarna har tjänat tågtrafiken länge och måste därför rustas upp. Den första tunneln vi ska renovera är den äldsta, den byggdes 1911 och är alltså 110 år gammal. Under tre somrar i rad, 2021– 2023, kommer arbetet att pågå och vi stänger av en tunnel i taget under cirka 5 – 6 veckor, säger Johan Ädling, projektledare på Trafikverket.

Det är ett omfattande arbete enligt Trafikverket där berget och tunneltak ska säkras och förstärkas. Ska man stiga på eller av vid e berörda stationerna så gäller det att planera sin resa eftersom man måste hoppa av vid tidigare stationer och ta tunnelbana eller buss till Solna eller Ulriksdal.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh