arlandagk_panorama
Obs! Barnen på bilden har inget med artikeln att göra utan är en genrebild. Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Pedagoger utbildas för att ge barn bättre självkänsla

800 pedagoger i kommunen har utbildats för att kunna ge barnen bättre självkänsla och trygghet: - Det är en stor trygghetsfaktor att ha personal på våra förskolor och skolor som vet hur viktigt det är att verkligen se barnet, säger Marie Unander-Scharin, preventionssamordnare, i ett pressmeddelande.

centrum_pask

Preventionssamordnare Marie Unander-Scharin har varit med och tagit initiativ till utbildningen som 800 pedagoger i kommunen har gått under de senaste tio åren för att ge barnen bättre självkänsla och ökad trygghet. Personalens psykosociala kompetens har stärkts med utbildningen Vägledande samspel. Snart är det dags för en ny omgång pedagoger att få träffa Marie Unander-Scharin:
– Det handlar om att höja självkänslan hos barnet genom att öka vuxnas lyhördhet och synliggöra det viktiga samspelet mellan barn och vuxna för att barnen ska känna sig sedda, trygga och viktiga, säger Marie Unander-Scharin i ett pressmeddelande från kommunen.

colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
defacto_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

logistik_utbildning

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

fme_helsida
ica_pask

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

sigtunavatten_standard

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

bonava_helsida
happyhomes_2019
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
sh_oppet
colorama_april
fme_outsider
defacto_outsider
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider