centrum_host
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Passkontrollanter blir inlåsta

Passkontrollanter på Arlanda blir då och då inlåsta i sina kurer på grund av ett tekniskt fel rapporterar tidningen Arbetarskydd: - Jag har varit med om passkontrollanter som börjat gråta när de fått veta att de i dag ska arbeta i slussarna med problem, säger Ulf Rydström, huvudskyddsombud vid gränspolisen på Arlanda till tidningen.

centrum_farsdag_artikel

Problemet med att passkontrollanter blir inlåsta i sina kurer gäller fyra stycken på en pir på Terminal 5 som har byggts om och blev klara i mars.
– Det händer med jämna mellanrum att systemet låser sig och att passkontrollanterna blir inlåsta. Det kan ta 20 till 25 minuter innan någon kommer dit och låser upp. Det är mycket stressande, säger Christina Petsén, ST:s huvudskyddsombud för passkontrollen på Arlanda till Arbetarskydd.

Bland annat har en gravid kvinna tvingats jobba där och hon var orolig för att bli inlåst och samtidigt behöva gå på toaletten.
– De nya slussarna är felaktigt byggda och togs i drift utan någon samverkan med oss. Vi har fått veta att felet är en barnsjukdom eller att det beror på handhavandefel av personalen och att lite får ni väl tåla. Inte heller har vi fått någon ursäkt för de besvär detta medför för de anställda, säger Ulf Rydström, huvudskyddsombud vid Gränspolisen.

Swedavia anlitade en byggfirma som i sin tur anlitade en underentreprenör som skulle se till att allt fungerade. Tekniker ska ha flugits in från Tyskland och Norge men problemen kvarstår. Även resenärer ska ha drabbats och vid nått tillfälle fastnade ett barn i slussen.

defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
ica_oktober
fme_oktober
centrum_farsdag
colorama_april2
connys
greeknight_outsider
nrh