moderaterna_panorama
Idag 7:e juli öppnar passagenFoto: Trafikverket

Passage under E4:an öppnar

Nu öppnas E4-passagen mellan östra och västra Arlandastad: - Den nya vägporten är en förutsättning för att det nya verksamhetsområdet öster om E4 ska kunna växa och kommer att bidra till säker och smidig trafik mellan det nya verksamhetsområdet och Arlanda stad. Vägporten är byggd för bil-, gång- och cykeltrafik och får belysning säger, projektledare Line Wänglund Forsberg

Efter mer än ett års bygge öppnar nu passagen under E4:an mellan östra och västra Arlandastad som blir en förlängning av Halmsjövägen. Passagen byggets för att Arlandastad Group skulle kunna exploatera området öster om järnvägen och binda ihop områdena.
– Byggandet av vägporten har gått mycket bra, framförallt eftersom vi haft ett mycket gott samarbete med vår entreprenör och hela projektorganisationen, fortsätter Line.

Projektet har enligt Trafikverket kunna dra nytta av pandemin då det inneburit minskat trafik både å väg och i luften så att man kunnat arbeta i en säkrare miljö och påverkats mindre av färre trafikanter. Passagen välkomnas av Sigtuna kommun.
– Det är väl väldigt glädjande att passagen står färdig att invigas, det ger optimism och framåtanda igen åt ett område som drabbats av pandemin. Passagen blir en viktig pusselbit för att utveckla området runtom flygplatsen och att göra XPO till flaggskeppet för visionen att vi ska bli norra Europas ledande mötesplats, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider