center_pan21
Idag 7:e juli öppnar passagenFoto: Trafikverket

Passage under E4:an öppnar

Nu öppnas E4-passagen mellan östra och västra Arlandastad: - Den nya vägporten är en förutsättning för att det nya verksamhetsområdet öster om E4 ska kunna växa och kommer att bidra till säker och smidig trafik mellan det nya verksamhetsområdet och Arlanda stad. Vägporten är byggd för bil-, gång- och cykeltrafik och får belysning säger, projektledare Line Wänglund Forsberg

Efter mer än ett års bygge öppnar nu passagen under E4:an mellan östra och västra Arlandastad som blir en förlängning av Halmsjövägen. Passagen byggets för att Arlandastad Group skulle kunna exploatera området öster om järnvägen och binda ihop områdena.
– Byggandet av vägporten har gått mycket bra, framförallt eftersom vi haft ett mycket gott samarbete med vår entreprenör och hela projektorganisationen, fortsätter Line.

Projektet har enligt Trafikverket kunna dra nytta av pandemin då det inneburit minskat trafik både å väg och i luften så att man kunnat arbeta i en säkrare miljö och påverkats mindre av färre trafikanter. Passagen välkomnas av Sigtuna kommun.
– Det är väl väldigt glädjande att passagen står färdig att invigas, det ger optimism och framåtanda igen åt ett område som drabbats av pandemin. Passagen blir en viktig pusselbit för att utveckla området runtom flygplatsen och att göra XPO till flaggskeppet för visionen att vi ska bli norra Europas ledande mötesplats, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun.

bostad_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020
andersojag
mp_host_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

2020_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
defacto_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
eldsjal-outsider
andersojag_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out