defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi
SD Sigtunas utskick om P-böterFoto: Daniel Iskander

Partidistrikt uppmanar SD Sigtuna att se över sina formuleringar

Efter det uppmärksammade valmanifestet som SD Sigtuna skickade ut har lokalavdelningen i Sigtuna fått direktiv från distriktet i Stockholm om att se över hur de formulerar sig.

marstakalaset_artikel

Sverigedemokraterna i Sigtuna skickade ut sitt valmanifest som bland annat innehöll ett påstående om att kommunen finansierar mångkultur med P-avgifter. När märsta.nu kontaktade lokalavdelningen i Sigtuna så vidhöll man sitt påstående:
– Kommunerna drar in bortåt en miljard kronor om året i felparkeringsavgifter vilket ingår i kommunernas ekonomiska resultat. Detta utgör en intäktspost som kommunerna inte har något incitament att bli av med.Tvärtom. Detta exkluderar alltså vanliga parkeringsavgifter som är en intäkt utöver ovan nämnda felparkeringsavgifter, skrev SD Sigtuna i ett uttalande.

Nu har även SD:s riksorganisation och partidistriktet Stockholm tagit del av uttalandet och i ett svar till märsta.nu står det att P-avgiftens huvudsyfte är att motverka felaktig parkering med hänvisning till att öka framkomligheten, tillgängligheten och trafiksäkerheten.
– Det en olycklig formulering att bestämt koppla p-avgifternas främsta uppgift till att direkt finansiera utländska medborgare och mångkultur. Vi har haft en dialog med den lokala styrelsen om att man i framtiden ska ytterligare förbättra sin kommunikation och grundligt tänka igenom sina politiska förslag som partiet lägger fram, säger Fredrik Lindahl (SD) distriktsordförande i Stockholms län.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad
colorama_april2
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
sommar
marstakalas_helsida
kontor_thaifong

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

colorama_april
nrh
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
connys