defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi
SD Sigtunas utskick om P-böterFoto: Daniel Iskander

Partidistrikt uppmanar SD Sigtuna att se över sina formuleringar

Efter det uppmärksammade valmanifestet som SD Sigtuna skickade ut har lokalavdelningen i Sigtuna fått direktiv från distriktet i Stockholm om att se över hur de formulerar sig.

centrum_artikel

Sverigedemokraterna i Sigtuna skickade ut sitt valmanifest som bland annat innehöll ett påstående om att kommunen finansierar mångkultur med P-avgifter. När märsta.nu kontaktade lokalavdelningen i Sigtuna så vidhöll man sitt påstående:
– Kommunerna drar in bortåt en miljard kronor om året i felparkeringsavgifter vilket ingår i kommunernas ekonomiska resultat. Detta utgör en intäktspost som kommunerna inte har något incitament att bli av med.Tvärtom. Detta exkluderar alltså vanliga parkeringsavgifter som är en intäkt utöver ovan nämnda felparkeringsavgifter, skrev SD Sigtuna i ett uttalande.

Nu har även SD:s riksorganisation och partidistriktet Stockholm tagit del av uttalandet och i ett svar till märsta.nu står det att P-avgiftens huvudsyfte är att motverka felaktig parkering med hänvisning till att öka framkomligheten, tillgängligheten och trafiksäkerheten.
– Det en olycklig formulering att bestämt koppla p-avgifternas främsta uppgift till att direkt finansiera utländska medborgare och mångkultur. Vi har haft en dialog med den lokala styrelsen om att man i framtiden ska ytterligare förbättra sin kommunikation och grundligt tänka igenom sina politiska förslag som partiet lägger fram, säger Fredrik Lindahl (SD) distriktsordförande i Stockholms län.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

2020_helsida
defacto_helsida
sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider