centrum_host
Foto: Jamshid Jamshidi
SD Sigtunas utskick om P-böterFoto: Daniel Iskander

Partidistrikt uppmanar SD Sigtuna att se över sina formuleringar

Efter det uppmärksammade valmanifestet som SD Sigtuna skickade ut har lokalavdelningen i Sigtuna fått direktiv från distriktet i Stockholm om att se över hur de formulerar sig.

Sverigedemokraterna i Sigtuna skickade ut sitt valmanifest som bland annat innehöll ett påstående om att kommunen finansierar mångkultur med P-avgifter. När märsta.nu kontaktade lokalavdelningen i Sigtuna så vidhöll man sitt påstående:
– Kommunerna drar in bortåt en miljard kronor om året i felparkeringsavgifter vilket ingår i kommunernas ekonomiska resultat. Detta utgör en intäktspost som kommunerna inte har något incitament att bli av med.Tvärtom. Detta exkluderar alltså vanliga parkeringsavgifter som är en intäkt utöver ovan nämnda felparkeringsavgifter, skrev SD Sigtuna i ett uttalande.

Nu har även SD:s riksorganisation och partidistriktet Stockholm tagit del av uttalandet och i ett svar till märsta.nu står det att P-avgiftens huvudsyfte är att motverka felaktig parkering med hänvisning till att öka framkomligheten, tillgängligheten och trafiksäkerheten.
– Det en olycklig formulering att bestämt koppla p-avgifternas främsta uppgift till att direkt finansiera utländska medborgare och mångkultur. Vi har haft en dialog med den lokala styrelsen om att man i framtiden ska ytterligare förbättra sin kommunikation och grundligt tänka igenom sina politiska förslag som partiet lägger fram, säger Fredrik Lindahl (SD) distriktsordförande i Stockholms län.

sigtunavatten_standard
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

fme_oktober
centrum_host_helsida

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

happyhomes_2019
defacto_mustach_helsida

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

greeknighthelsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

agy_oppethus
ica_oktober
agy_oppethus_outsider
connys
greeknight_outsider
colorama_april2
nrh